Καμμένος: «Και οι ΗΠΑ αποφυλάκισαν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο»

Καμμένος: «Και οι ΗΠΑ αποφυλάκισαν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο»

«Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως 
υπάρχουν έγκλειστοι, μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Καμμένος: «Και οι ΗΠΑ αποφυλάκισαν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο»
Κακώς υπήρξε ανησυχία από τις ΗΠΑ για τον Σάββα Ξηρό, υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο ηγέτες ακραίων οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα όσα λέγονται για ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, λόγω του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ είχαν θέσει ως προϋπόθεση την ηλεκτρονική παρακολούθηση για το νοσοκομείο ή για τον κατ΄ οίκο περιορισμό. 

Η ηλεκτρονική παρακολούθηση, πρόσθεσε, είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
«Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη αλλά υπάρχουν έγκλειστοι, μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας», είπε, επισημαίνοντας πως οι αποφυλακίσεις δεν θα γίνουν άμεσα καθώς οι διαδικασίες απαιτούν πάρα πολύ χρόνο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε περαιτέρω ότι κακώς υπήρξε ανησυχία από την πλευρά των ΗΠΑ καθώς και οι ίδιες έχουν προχωρήσει σε αποφυλακίσεις κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους ενώ απέδωσε τις εσωτερικές αντιδράσεις σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πρόσφατα αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο πολλούς ηγέτες ακραίων οργανώσεων που είχαν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους για λόγους ανθρωπιστικούς, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια που έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό, αλλά μια ενέργεια η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση των φυλακών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης