CNBC: Ελλάδα και Γερμανία, ένα... ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου

CNBC: Ελλάδα και Γερμανία, ένα... ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου

Βασική αιτία του διαζυγίου είναι η ένταση μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη

CNBC: Ελλάδα και Γερμανία, ένα... ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου
«Εάν ήταν γάμος, είτε τα δύο "μέρη" θα ήταν έτοιμα να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου, είτε θα έκαναν μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να σώσουν το γάμο τους». Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να περιγράψει τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας το CNBC και μάλιστα σε δύο άρθρα του.

Βασική αιτία του διαζυγίου δεν είναι άλλη από την (όλο και κλιμακούμενη, ως φαίνεται) ένταση μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Κλείσιμο
Οι πρώτες ενδείξεις ότι μπορεί αυτή η σχέση να ήταν επιτυχημένη -όπως φάνηκε στην πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών τον Φεβρουάριο- καταρρέουν σχεδόν καθημερινά.

Πάντως -συνεχίζει στο πρώτο του άρθρο το CNBC- ο κ. Σόιμπλε φρόντισε να πείσει τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας Ελλάδας και Ευρωζώνης, αν και το μήνυμα που έστειλαν ήταν σαφές: ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη γερμανική βουλή. Το μόνο κόμμα που φαίνεται να συμπαθεί την Ελλάδα και την κυβέρνησή της, δεν είναι άλλο από το Die Linke, τους Γερμανούς αριστερούς.

Ταυτόχρονα, η Bild φροντίζει να υποδαυλίζει την ένταση, με συνεχή, επιθετικά δημοσιεύματα είτε αυτά αφορούν στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, είτε στην άσεμνη χειρονομία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης