«Δίχτυ» Καμμένου για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών από μετανάστες

«Δίχτυ» Καμμένου για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών από μετανάστες

Έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στρατηγικές παρακολούθησης δράσεων που μπορούν να εξελιχθούν «σε ασύμμετρη απειλή για την εθνική ασφάλεια»

«Δίχτυ» Καμμένου για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών από μετανάστες
Σύστημα αξιολόγησης πιθανών απειλών από τη δράση παράνομων μεταναστών έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς.

Έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στρατηγικές παρακολούθησης δράσεων που μπορούν να εξελιχθούν «σε ασύμμετρη απειλή για την εθνική ασφάλεια» αλλά και συστήματα συναγερμού για πράξεις κατασκοπείας ή τρομοκρατικών απειλών κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Κλείσιμο
Έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Πάνος Καμμένος προς απάντηση ερωτήματος του κ. Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, αναφέρει ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις μέσω του Ενιαίου Συστήματος Συλλογής, Επεξεργασίας και Εκμετάλλευσης Πληροφοριών που έχουν αναπτύξει και σε συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς, αξιολογούν το επίπεδο τυχόν απειλής των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τη δράση παρατύπως εισερχόμενων προσώπων που μπορεί να εξελιχθεί σε ασύμμετρη απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Συνεχίζει δε σημειώνοντας πως «για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής, έχει θεσπιστεί ένα σύστημα καταστάσεων συναγερμού για το σύνολο ενεργειών που μπορεί να προέλθει από πράξεις κατασκοπείας, δολιοφθοράς, ασύμμετρων ή τρομοκρατικών απειλών με σκοπό την προστασία προσωπικού, υλικού και εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης