«Αυγή»: Όλη η Ελλάδα στη μάχη του Eurogroup

«Αυγή»: Όλη η Ελλάδα στη μάχη του Eurogroup

Μήνυμα εθνικής ενότητας για τη σημερινή σύγκρουση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες στέλνει η εφημερίδα

«Αυγή»: Όλη η Ελλάδα στη μάχη του Eurogroup
Προσπάθεια να παρουσιάσει τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup ως μια μάχη όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλης της Ελλάδας επιχειρεί στο σημερινό της φύλλο η «Αυγή».

Η εφημερίδα στέκεται στις χθεσινές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το 75%-80% των πολιτών συμφωνούν με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους και θέλουν μια νέα συμφωνία και υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Κλείσιμο
Θέλοντας να τονίσει ότι δεν υπάρχουν κομματικά σύνορα σε αυτή την «μάχη» μιλά για «εθνική ενότητα, πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά», όπλο με το οποίο θα προσέλθει σήμερα στην συνεδρίαση στις βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Η «Αυγή» δίνει τη γραμμή που θα ακολουθηθεί απόψε με ξεκάθαρο τρόπο, βασιζόμενη στα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Η τρόικα και τα Μνημόνια έχουν οριστικά τελειώσει με τις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν θα ζητήσουμε παράταση του Μνημονίου, θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου χωρίς επαχθείς όρους και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε μια κοινά επωφελή λύση».

Μεγάλη σημασία δίνει και στις συγκεντρώσεις που πρόκειται να γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ως ένδειξη αντίστασης και πίεσης στους εταίρους: «Θα νικήσουμε! Μια φωνή από όλη τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά για τα συλλαλητήρια, έχοντας ως φωτογραφία που συνοδεύει τον τίτλο, εκείνη που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπει τους πολίτες σε «Ανάσα Αξιοπρέπειας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης