Σφοδρές αντιδράσεις για τις ευχές Λε Πεν σε Τσίπρα

Σφοδρές αντιδράσεις για τις ευχές Λε Πεν σε Τσίπρα

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κυρίας Λε Πεν» - ΠΑΣΟΚ: «Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος»

Σφοδρές αντιδράσεις για τις ευχές Λε Πεν σε Τσίπρα
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της απερχόμενης συγκυβέρνησης προκαλούν οι δηλώσεις, στην εφημερίδα «Le Monde», της Γαλλίδας ακροδεξιάς πολιτικού Μαρίν Λε Πεν υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με το σκεπτικό ότι η επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα «θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών».  

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κυρίας Λε Πεν», σχολίασε το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας και συμπήρωσε: «Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

Κλείσιμο
Τις δηλώσεις Λε Πεν σχολίασε μέσω Twitter και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης: «Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βρεθεί στην δραχμή χωρίς καν να έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό, έτσι η Λεπέν που θέλει την καταστροφή της Ε.Ε. χαίρεται».

Στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και το ΠΑΣΟΚ με δήλωση της εκπρόσωπου Τύπου Εύας Καϊλή. «Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος», σχολίασε η εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη. «Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου παρεμβαίνει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Στις 30 Δεκεμβρίου, την επομένη της διαπίστωσης της αδυναμίας του ελληνικού Κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Μαρίν Λε Πεν με ανακοίνωσή της είχε θριαμβολογήσει για την προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές και την προοπτική επικράτησης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Θριαμβολογούσε για τη μη εκλογή Δήμα και… ονειρευόταν καταστροφή

«Ένας ευτυχής άνεμος δημοκρατίας στην Ελλάδα», ήταν ο τίτλος του δελτίου Τύπου που εξέδωσε και στο οποίο αναφερόταν ότι το Εθνικό Μέτωπο «χαιρετίζει θερμά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Βουλής των Ελλήνων και το χαστούκι που δόθηκε στον υποψήφιο της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κ. Δήμα στο πλαίσιο της προεδρικής εκλογής».

Η ακροδεξιά πολιτικός χαρακτήριζε το αποτέλεσμα ως «νίκη του λαού και των αντιπροσώπων του, ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τη μεγάλη χρηματοπιστωτική αγορά» και συμπλήρωνε: «Οι λογικές πολιτικές, ενάντια στη λιτότητα που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα με τον πλέον βίαιο τρόπο, είναι οι μόνες ικανές να αποκαταστήσουν την οικονομία της χώρας αυτής, που κατασφυροκοπήθηκε από την ΕΕ, το ευρώ και τα καταστροφικά δόγματα».
Κατά την άποψή της, «οι αγορές που αντιδρούν άμεσα εξαιτίας κάποιων αναταράξεων, δεν θα πρέπει να υπερισχύσουν της Δημοκρατίας, η οποία έχει να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, την δική της οπτική και που μόνο αυτή είναι ικανή να αποκαταστήσει μια βιώσιμη οικονομία» Και αφού κατηγορούσε τα παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές και τους Συντηρητικούς που είναι στην αντιπολίτευση, ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική, υποστήριζε τα γεγονότα στην Ελλάδα αποτελούν «ένα δημοκρατικό όνειρο για τους λαούς, η δε κρίση που γέννησε η ευρωπαϊκή κάστα θα στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της».

Και κατέληγε ευχόμενη να ξεκινήσει η καταστροφή της ευρωζώνης από την Ελλάδα: «Τι πιο ωραίο σύμβολο, να είναι η Ελλάδα αυτή που θα καταφέρει στην (ευρωπαϊκή Λερναία) Υδρα, το κτύπημα που ελπίζουμε να είναι το τελειωτικό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης