Ξυδάκης για χρέος: «Ισχύουν μόνο όσα λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης»

Ξυδάκης για χρέος: «Ισχύουν μόνο όσα λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης»

«Ο Βαρουφάκης είναι υποψήφιος βουλευτής. Αν βγει βουλευτής, θα μιλάει ως βουλευτής. Αυτό είναι όλο και τίποτε άλλο», επισήμανε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας

Ξυδάκης για χρέος: «Ισχύουν μόνο όσα λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης»
Απάντηση σε όσους καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τις απόψεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε ο Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Ξυδάκης είπε: «Ισχύει για τη διαπραγμάτευση χρέους και το οικονομικό πρόγραμμα ό,τι λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης, που είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος. Ο Βαρουφάκης είναι υποψήφιος βουλευτής. Αν βγει βουλευτής, θα μιλάει ως βουλευτής. Αυτό είναι όλο και τίποτε άλλο».

Η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Υπάρχουν όροι που τηρεί ένα κράτος διαχρονικά, εφόσον είναι μια συμφωνία δίκαιη και με αμοιβαίο όφελος και υπάρχουν όροι που δεν μπορούν να τηρηθούν και χρειάζεται αναθεώρηση και από τις δύο μεριές, όταν η συμφωνία καταλήγει στην καταστροφή του ενός εταίρου. Αυτό χρειάζεται όταν και ένας από τους δύο εταίρους που έχουν συνάψει τη συμφωνία το αναγνωρίζει. Θα κάνουμε μια καινούργια συμφωνία. Ισχύει για τη διαπραγμάτευση χρέους και το οικονομικό πρόγραμμα ό,τι λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης, που είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος. Ο Βαρουφάκης είναι υποψήφιος βουλευτής. Αν βγει βουλευτής, θα μιλάει ως βουλευτής. Αυτό είναι όλο και τίποτε άλλο. Και όσο περνάνε οι μέρες, ενισχύεται η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει την αυτοδυναμία και την αγγίζει. Είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια αυτή τη στιγμή και θα το δούμε και τις επόμενες μέρες, εφόσον αυτό παραμένει. Αλλά το πολιτικό μέρος παραμένει: ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε αποδέχεται το πολιτικό του πρόγραμμα για να κυβερνήσει. Ούτε ηθικά μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους που κρέμασαν την Ελλάδα στα τσιγκέλια, από το Καστελόριζο μέχρι το PSI – και ξέρουμε ακριβώς ποιους εννοούμε – ούτε με ανθρώπους που δεν έχουν πρόγραμμα και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική και το επείγον του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης