Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Όποιος εκλεγεί στην Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Όποιος εκλεγεί στην Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη» δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν στη «γραμμή» Ολάντ

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Όποιος εκλεγεί στην Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις
Μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θέση στην Ευρωζώνη αλλά και ότι όποιος εκλεγεί την 25η Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της. Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να ορίσει κυρίαρχα τους εκπροσώπους του, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις της χώρας τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Les Echos.

Κλείσιμο
Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο γάλλος υπουργός δηλώνει ότι το σχέδιο βοήθειας που εφαρμόζεται από την τρόικα μπορεί «ακόμη να εξελιχθεί, όμως, υπό τον ρητό όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις».

Για να δοθεί ώθηση στην ανάκαμψη στην ευρωζώνη ο Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται υπέρ «πιο έξυπνα διαμορφωμένων δημοσιονομικών πολιτικών, μίας Γερμανίας που εφαρμόζει μία πραγματική αναπτυξαική πολιτική και ενός αυξημένου βολονταρισμού ως προς τις ευρωπαϊκές επενδύσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης