ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Μυστική συνάντηση Βίτσα με Θεοχαρόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Μυστική συνάντηση Βίτσα με Θεοχαρόπουλο

Κοινή αντίληψη των δύο πλευρών είναι ότι μετά τη σημερινή τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου οι διαδικασίες των συγκλίσεων σε όλους τα κόμματα θα επιταχυνθούν

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Μυστική συνάντηση Βίτσα με Θεοχαρόπουλο
Στην τελική ευθεία προς τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ έχουν εισέλθει οι συζητήσεις των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν μπει οι τελικές υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο Σάββατο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Στην άτυπη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε εκ νέου οι προοπτικές της προεκλογικής συνεργασίας. Κοινή αντίληψη των δύο πλευρών είναι ότι μετά τη σημερινή τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου οι διαδικασίες των συγκλίσεων σε όλους τα κόμματα θα επιταχυνθούν. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές του χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα στις 3 και 4 Ιανουαρίου, ενώ το ίδιο Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να οριστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.  

Στις δύο αυτές συνεδριάσεις των δύο κομμάτων θα συζητηθούν οι πολιτικές των συμμαχιών εν όψει των πιθανών εθνικών εκλογών. Αμέσως μετά, αναμένεται να συναντηθούν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι θα σφραγήσουν τη συνεργασία τους.

Κλείσιμο
Στη Δημοκρατική Αριστερά προετοιμάζονται εδώ και καιρό για μια συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν, όμως, να προκαταλάβουν καταστάσεις πριν ξεκαθαρίσει η εικόνα του πολιτικού τοπίου αναφορικά με τις εκλογές. Πάντως ο Φώτης Κουβέλης έχει ήδη συγκάλεσε τα κομματικά Όργανα, Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα,, τα οποία θα προετοιμάσουν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί θα τεθεί επί τάπιτος το θέμα των συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει αναλυτικά ενημέρωση από τον πρόεδρο του κόμματος. Επιπλέον σήμερα κατά τη κοινή συνεδρίαση των δύο κομματικών Οργάνων αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο του Διαρκούς Συνεδρίου και αν υπάρχουν χρονικά περιθόρια για κάτι τέτοιο.

Πάντως οι όποιες αποφάσεις δεν θα ληφθούν σε ανέφελο περιβάλλον, καθώς και στα δύο κόμματα υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί και επιφυλάξεις από διάφορα στελέχη. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που προέρχονται τόσο από το προεδρικό περιβάλλον, όσο και από την Αριστερή Πλατφόρμα έχουν εκφράσει με διάφορους τρόπους αντιδράσεις, επικαλούμενα κυρίως τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τον πρώτο χρόνο μετά τις εκλογές του 2012. 

Από την άλλη πλευρά στην Αγίου Κωνσταντίνου οι επιφυλάξεις επικεντρώνονται κυρίως στο είδος της προεκλογικής και μετεκλογικής σύγκλισης, αφού φοβούνται την απορρόφησή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Τέλος, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφραζαν εχθές το βράδυ την ικανοποίησή τους για το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην κυριακάτικη Αυγή, το οποίο θεωρούν πως κινιόταν ενθαρρυντικά στην κατεύθυνση των συγκλίσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης