Παπούλιας: Πρόσφορο έδαφος συνεργασίας με την Αλγερία σε ενέργεια και τουρισμό

Παπούλιας: Πρόσφορο έδαφος συνεργασίας με την Αλγερία σε ενέργεια και τουρισμό

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αζίζ Μπουτεφλίκα

Παπούλιας: Πρόσφορο έδαφος συνεργασίας με την Αλγερία σε ενέργεια και τουρισμό
Την ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας και την επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την επίσκεψή του στο Αλγέρι.

Έπειτα από τη συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αζίζ Μπουτεφλίκα, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Διαπιστώσαμε ότι η συνεργασία μας, σε πάρα πολλούς τομείς, μπορεί να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα».

Κλείσιμο
Και εξήγησε: «Μερικοί τομείς, στους οποίους συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης είναι ο τομέας των υδρογονανθράκων, ο τομέας του τουρισμού που, εάν ξεπεραστούν μερικές γραφειοκρατικές δυσκολίες, θα μπορούσε η τουριστική συμφωνία Ελλάδος - Αλγερίας να υπογραφεί και αύριο ακόμη, ή ο τομέας της γεωργίας, ο τομέας των κατασκευών και των υδροηλεκτρικών έργων».

«Συμφωνήσαμε επίσης» συνέχισε, «οι επιχειρηματίες τόσο της Ελλάδος όσο και της Αλγερίας να συναντώνται και να υπάρχει μια συνεννόηση και συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συμφωνήσαμε τέλος, για την οργάνωση του μεικτού διυπουργικού οργάνου, το οποίο είχε χρόνια να συνέλθει. Είναι μια θεαματική αρχή, όταν μάλιστα είναι εκπεφρασμένη η θέληση των δύο μερών,  και η δική μου και του προέδρου Μπουτεφλίκα, να παρακολουθούμε από κοντά την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων γιατί τις  θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικές, όχι μονάχα οικονομικά και εμπορικά αλλά και πολιτικά.  Οι χώρες μας συγκλίνουν και συμπίπτουν σε πάρα πολλά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης