Μίχαλος: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

Μίχαλος: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

Μιλώντας στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι είναι τεράστιο λάθος να πιστέψουμε ότι η πορεία από εδώ και πέρα θα είναι εύκολη

Μίχαλος: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα
Στην εκτίμηση ότι η οικονομία δείχνει να κινείται και πάλι σε θετικό έδαφος προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση, μιλώντας στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως τόνισε τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται σωστές και γενναίες αποφάσεις.

Κλείσιμο
«Το μεγαλύτερο αγκάθι λέγεται αβεβαιότητα. Η σταθερότητα κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει το κλίμα. Η διελκυστίνδα με την τρόικα αλλά και το εκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και μήνες, δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας. ένα περιβάλλον που αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου», δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Δήλωσε, παράλληλα,  ότι «αυτό που ζητά η επιχειρηματικότητα είναι να βλέπει ότι η Ελλάδα πατάει σε σταθερό έδαφος» και πρόσθεσε ότι «για να διατηρηθεί η ανάπτυξη, χρειάζονται δυο πράγματα: Πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των διαρθωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία  και στο κράτος. Ζητάμε από τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σύμφωνα με το κ. πρόεδρο του ΕΒΕΑ, παγώνει επενδυτικά σχέδια και πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιοι που υποβαθμίζουν το πρόβλημα. Κάνουν, φοβάμαι, τεράστιο λάθος. Για να προχωρήσει η ελληνική οικονομία χρειάζονται κεφάλαια, επενδυτές, και αυτοί οι κάποιοι δεν βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα αλλά στην πυραμίδα της ΕΕ».

Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι η στάση της Γερμανίας είναι μη φιλική προς τη χώρα μας. «Είναι αυτή που απαιτεί να κάνει ό,τι και στη δική της. «Ζητούμε από τους εκπροσώπους των δανειστών μας να σεβαστούν την προσπάθεια του ελληνικού λαού, να πάψουν να δυναμιτίζουν την προσπάθεια της ελληνικής  οικονομίας. Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, τους επενδυτές ότι η έξοδος από την επιτήρηση, δε θα σημάνει επιστροφή στην προ κρίσης κανονικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης