Πολιτικά μηνύματα στον χθεσινό εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ»

Πολιτικά μηνύματα στον χθεσινό εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ»

Εντυπωσιακή η παρέλαση στη τελευταία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εθνικής Αμύνης

Πολιτικά μηνύματα στον χθεσινό εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ»
Με τα γνωστά μέτρα προστασίας των επισήμων και αποκλεισμού των πολιτών αλλά χωρίς τις μιζέριες των προηγούμενων ετών -για το ποιός θα πληρώσει τα καύσιμα-πραγματοποιήθηκε χθες η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα εθνικής ενότητας και ανάτασης καθώς και το ότι ήταν η τελευταία εκδήλωση τόσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όσο και για τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο συνέτειναν σε μία παρέλαση που δεν περιορίστηκε στην επετειακή διάσταση. Το μήνυμα κωδικοποιήθηκε από τον σμηναγό Σωτήρη Στράλη ο οποίος κατά την διάρκεια της εντυπωσιακής επίδειξης υψηλής τεχνικής με το μαχητικό F-16 είπε απεθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες “σηκώστε το κεφάλι ψηλά”.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να εμφυσήσει ελπίδα και αισιοδοξία ότι η κρίση θα ξεπεραστεί: «Εύχομαι με ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη ο ένας στον άλλο να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Θα ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε» δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος θέλησε η τελευταία του παρουσία πριν μετακομίσει στις Βρυξέλλες να είναι εντυπωσιακή δήλωσε: “Μέσα από αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση και με τους συμβολισμούς της ημέρας, στέλνουμε ένα γενικότερο μήνυμα. Καταρχήν στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες. Μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ότι η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι”.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και η εθνική επέτειος προσφέρεται. Το ότι αυτή την φορά δεν εφείσθη η κυβέρνηση εξόδων για μία ολοκληρωμένη παρέλαση ενισχύει τις προσπάθειές της να πείσει ότι τα χειρότερα είναι πίσω και ότι η χώρα είναι κοντά στην έξοδο από τη κρίση. Το μήνυμα ενότητας άλλωστε συνάδει και με την προσπάθεια εξασφάλισης ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης που θεωρείται απαραίτητη για να τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης