Κύπρος: Στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν σημαίνει αντίθεση στη Ρωσία

Κύπρος: Στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν σημαίνει αντίθεση στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη υπογράμμισε πως πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι κυρώσεις και αντικυρώσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας

Κύπρος: Στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν σημαίνει αντίθεση στη Ρωσία
Η ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου - ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στη Ρωσία, τόνισε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι κυρώσεις και αντικυρώσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Ανέφερε πως η κυπριακή ηγεσία θεωρεί τη Ρωσία ως παραδοσιακό και αξιόπιστο εταίρο και είναι ενάντια στην αντιπαραβολή αυτών των δεσμών με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει “αναθεώρηση της πολιτικής της χώρας”, υπογραμμίζοντας πως αυτό κατ` ουδένα τρόπο δεν συμβαίνει ενάντια στους παραδοσιακούς φίλους της Κύπρου και ιδιαίτερα της Ρωσίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη πως οι σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ έχουν “στρατηγικό χαρακτήρα”, που αποδεικνύεται από το αυξημένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την περιοχή.

“Έχουμε σχέσεις με κάθε χώρα σε διαφορετικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο πολιτικές σχέσεις. Είναι επίσης οικονομικές σχέσεις, τουριστικές σχέσεις και πολιτιστικές σχέσεις. Με τη Ρωσία έχουμε όλες αυτού του είδους τις σχέσεις”, σημείωσε.

“Το πρόβλημα”, πρόσθεσε, “είναι ότι ίσως στο παρελθόν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να μην ήταν τόσο στενές”.

Υπογράμμισε πως “δεν προσεγγίζουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ ως ένα `παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος” για να προσθέσει πως “δεν σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στη Ρωσία” και πρόσθεσε ότι η Ρωσία αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ΕΕ και πως αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί.
Επεσήμανε, εξάλλου, την ανάγκη για συνολική υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Τέλος, σημείωσε πως κανένας δεν θα επωφεληθεί εάν η σχέση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας δεν επανέλθει στην κανονική της κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης