Εκλογές, πρόγραμμα και... Βορίδης, το «μενού» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Εκλογές, πρόγραμμα και... Βορίδης, το «μενού» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Σε αντίθεση με την αρχική γραμμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ήπιους τόνους και δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις, τουλάχιστον ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς

Εκλογές, πρόγραμμα και... Βορίδης, το «μενού» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Σε τρεις άξονες κινούνται οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που διεξάγεται στη βουλή αυτο το τριήμερο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πρώτον στην παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων, δεύτερον στη διαρκή επανάληψη του αιτήματος για εκλογές και τρίτον στην επιλογή της ΝΔ να εμφανίσει τον Μάκη Βορίδη ως αντικαταστάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη εναρκτήρια ομιλία της συζήτησης και φυσικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη κοινοβουλευτική σύγκρουση.

Στο μοτίβο αυτο αναμένεται να ειναι όλες οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήδη μέσω του Γιάννη Δραγασάκη και του Γιώργου Σταθάκη κάλεσε την κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης να προσφύγει σε εκλογές εάν όντως ενδιαφέρεται για την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερο βάρος δίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αξιοποίηση και ανάδειξη των εσωκομματικών προβλημάτων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ιδιαίτερα η αναφορά στον ρόλο του κ. Βορίδη εκτιμάται ότι εξοργίζει την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ και φουντώνει την δυσαρέσκεια για την στρατηγική της ηγεσίας της.

Σε αντίθεση πάντως με την αρχική γραμμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ήπιους τόνους και δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις, τουλάχιστον ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς και μάλλον δύσκολα θα παραμείνουν και οι άλλοι ομιλητές του στην παρουσίαση του προγράμματος αποκλειστικά.

Απο τη πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας που προετοιμάζεται για τη κόντρα με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευαγγελο Βενιζελο την Παρασκευή αναμένεται να αναδείξει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, την οποία θα κατηγορήσει ότι συμπεριφέρεται ήδη ως υπό αναχώρηση κυβέρνηση και ότι εξαντλείται μονίμως αντιπολιτευόμενη τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς κάνοντας πρόβα τον... μελλοντικό της ρόλο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση γιατί για πρώτη φορά θα εχει συμμάχους όπως την ΔΗΜΑΡ και δεν θα ειναι σχετικά απομονωμένος όπως συνέβαινε σε άλλες τέτοιας κλίμακας κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης