Κουκουλόπουλος: Αφετηρία της παραγωγικής ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας

Κουκουλόπουλος: Αφετηρία της παραγωγικής ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι η νέα ΚΑΠ θα αποτελέσει «τη μεγαλύτερη δόση οξυγόνου» για την ελληνική οικονομία

Κουκουλόπουλος: Αφετηρία της παραγωγικής ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας
Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την αφετηρία της παραγωγικής ανάπτυξης και για το λόγο αυτό η νέα ΚΑΠ θα αποτελέσει «τη μεγαλύτερη δόση οξυγόνου» για την ελληνική οικονομία.

Τα παραπάνω δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τοπίο στη φορολογία των αγροτών και στο αγροτικό πετρέλαιο.

Κλείσιμο
Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι πριν τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης θα υπάρξουν συναντήσεις τεχνικών ομάδων και φορέων του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συμφωνία για το πνεύμα που θα διέπει το πλαίσιο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και ακολούθως θα τεθεί υπόψη των κομμάτων.

«Μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αφετηρία πρέπει να είναι ο πρωτογενής τομέας», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμιστεί «συμβολικά» η έμφαση που δίνει η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι ο κλάδος της ζωικής παραγωγής πρέπει να είναι ο κερδισμένος της νέας ΚΑΠ, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί θετικό ισοζύγιο στα νωπά/μεταποιημένα προϊόντα.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι «θα έχει γίνει η μισή δουλειά», αν δεν κερδηθούν δύο στοιχήματα: Το ένα σχετίζεται με την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, η γήρανση του οποίου έχει εξελιχθεί σε διαρθρωτικό πρόβλημα. Το δεύτερο αφορά τη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού και σφιχτού, όπως είπε, προγράμματος που θα δίνει λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τη ρευστότητα.

Θεωρεί ακόμη ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη φορολογία των αγροτών και στην περίπτωση που υπάρξει ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης, «δεν μπορεί να μείνει απέξω το αγροτικό πετρέλαιο».

Ο κ. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τις υδατοκαλλιέργειες θα συμπεριληφθεί τροπολογία για τους συνεταιρισμούς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να διαφωνεί με τη δημοσιοποίηση των ελέγχων που έχουν γίνει στην ΠΑΣΕΓΕΣ και αποτελεί ένα από τα αιτήματα της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης