Κούρκουλας: Η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο της εξόδου από την κρίση

Κούρκουλας: Η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο της εξόδου από την κρίση

Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, αλλά ανταποκρίθηκε στον ρόλο της, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας

Κούρκουλας: Η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο της εξόδου από την κρίση
«Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Βεβαίως, αναλάβαμε την προεδρία σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Αλλά νομίζω ότι πράγματι (χάρη και της εμπειρίας των προηγούμενων προεδριών) καταφέραμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει, σήμερα και αύριο (18 και 19 Ιουνίου), στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), στη Βάρνα. Με την ολοκλήρωση της Συνόδου, η Βουλγαρία θα παραδώσει την Προεδρία του Οργανισμού στην Ελλάδα για το β΄ εξάμηνο του 2014.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα νομοθετήματα που κατάφερε να περάσει η Προεδρία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού αρχίσει η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. «Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά νομοθετήματα θέλω να επισημάνω εκείνα που αφορούν στην τραπεζική ένωση. Δεν πρόκειται για κάτι το θεωρητικό, που αφορά μόνο στις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά για ένα νομοθετικό πλαίσιο με απτά αποτελέσματα για τη στερέωση του τραπεζικού συστήματος, για τη μείωση των επιτοκίων, κυρίως για τις χώρες του Νότου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας για άλλα θεσμικά θέματα που έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής αγοράς.

«Αυτό που αισθάνομαι προσωπικά είναι, ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της. Βεβαίως, τώρα, ολόκληρη η Ευρώπη μπαίνει σε μια νέα περίοδο. Νομίζω, ότι τα ευρωπαϊκά όργανα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και οι άλλοι σημαντικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί, για τους οποίους θα γίνει η επιλογή των νέων προσώπων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα χαράξουν την πορεία της ΕΕ για την περίοδο μετά την κρίση. Επειδή και η Ευρώπη βγαίνει από την κρίση, και η Ελλάδα, ευτυχώς, μετά από τεράστιες θυσίες και τεράστιες απώλειες, μπαίνει οριστικά στο δρόμο της εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης