Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα να τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση ο Ξηρός

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα να τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση ο Ξηρός

Η επιχειρηματολογία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Σκληρός υπαινιγμός Αθανασίου: «Έχει πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές πηγαίνουν να καταθέσουν υπέρ κάποιου που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία»

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα να τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση ο Ξηρός
Διαστάσεις πολιτικής θύελλας λαμβάνει η υπόθεση με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να στηρίζει την ενέργειά τους προβάλλοντας νομικά επιχειρήματα την ώρα που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αναφέρονται ευθέως για πολιτικό ατόπημα από «συμπαθούντες την τρομοκρατία» ενώ και η ΔΗΜΑΡ  μιλά για «διεστραμμένη αντίληψη των ανθρώπινων δικαιωμάτων».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «δεν εξετάζουμε το αδίκημα για το οποίο έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα» ενώ επιχειρώντας να ολοκληρώσει τον επικίνδυνο ακροβατισμό σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία». Τόνισε τέλος ότι ορθώς οι συνάδελφοί του κατέθεσαν στο δικαστήριο υπερ των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κ. Ξηρού.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε για χαρακτηριστικά «πολιτικής σημειολογίας» πίσω από την ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στο δικαστήριο υπερ του αιτήματος του κρατούμενου τρομοκράτη.
Κλείσιμο
Εξήγησε ότι ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής αρκεί να υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση και πρόσθεσε «Δεν είναι θέμα κατάθεσης αλλά ιατρικής γνωμάτευσης. Έχει λοιπόν  πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές πηγαίνουν να καταθέσουν υπέρ κάποιου που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία. Πας μάρτυρας να πεις τι; Για την υγεία του;».  Σημείωσε δε ότι κατά το παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες για τρομοκρατία.

Θέση έλαβε και η ΔΗΜΑΡ με τον κ. Θώμα Ψύρρα ο οποίος εκτίμησε ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενήργησαν «για τις εντυπώσεις» και απευθύνονται σε «ένα ακροατήριο του κόμματός του. Πέτυχαν επιθυμητή προβολή και πέτυχαν ντόρο γύρω από το όνομά τους απευθυνόμενοι σε ένα εσωτερικό ακροατήριο  που έχει διεστραμμένη αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ως προς την ουσία ο κ. Ψύρρας επισήμανε ότι «όποιος άνθρωπος και αν είναι φυλακισμένος αν πιστοποιημένα έχει προβλήματα υγείας τότε να μπορεί να εκτίει ποινή από το σπίτι. Αυτό είναι ζήτημα θεσμών και όχι μαρτυρίας 2 βουλευτών». Νωρίτερα,  ο  βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είναι πολιτικά έκθετος και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά την ενέργεια των δύο βουλευτών να υπερασπιστούν τον κ. Ξηρό. Την σκυτάλη πήρε ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος του ΠΑΣΟΚ  ο οποίος επεσήμανε ότι είναι άλλο πράγμα ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ  και άλλο ο μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη τρομοκρατίας, έκανε λόγο για « κάλυψη» ενώ μέμφθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο για ψηφοθηρία. Η απάντηση ήρθε άμεσα και με ιδιαίτερη ένταση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία υπενθύμισε ότι «υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού που έχει αναπηρία 93%».

«Τέτοια προκλητική και λαϊκιστική σύληση της μνήμης των θυμάτων δεν έγινε ούτε από τους νόμιμους εκπροσώπους των οικογενειών και των συνηγόρων τους» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βούλτεψη: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνουν υπέρ τρομοκρατών

Ευθεία επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή τους να παρεμβαίνουν υπέρ τρομοκρατών «που εν ψυχρώ αφαιρούν ανθρώπινες ζωές» εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ταχθούν υπέρ της κατ' οίκον κράτησης του Σάββα Ξηρού.

«Η προκλητική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε τρομοκράτες που εν ψυχρώ αφαιρούν ανθρώπινες ζωές ξεπερνά πλέον κάθε όριο και καταντά αποκρουστική. Οι βουλευτές του δεν περιορίστηκαν στην «ανθρωπιστική», όπως την αποκάλεσαν, παρέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, υπέρ του αιτήματος Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία, αλλά από χθες επιδίδονται σε όργιο αποτροπιαστικών δηλώσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου, απαξιώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού, προκαλώντας το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών και παρέχοντας κοινοβουλευτική και πολιτική νομιμοποίηση στη βία» τόνισε η κυρία Βούλτεψη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης