Ο Μητσοτάκης παρέμεινε, η Ντόρα αγνοείται…

Ο Μητσοτάκης παρέμεινε, η Ντόρα αγνοείται…

Η συνεργασία του με τους εκπροσώπους των δανειστών ικανοποιεί το Μαξίμου - Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν πράγματι υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό

Άλλαξε τέσσερα φορέματα σε λίγες μόνο ώρες!
Ο Μητσοτάκης παρέμεινε, η Ντόρα αγνοείται…
Καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά των ανασχηματισμό, και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται από κοινού με την Τρόικα και την Task Force. Αν και ο κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες φημολογούταν ότι θα μετακινηθεί, είτε στο υπουργείο Ανάπτυξης, είτε στο Υγείας, είτε, ακόμα, και στο Οικονομικών, μια σειρά από «καραμπόλες» τον διατήρησαν στο αρχικό πόστο του.

Η συνεργασία του με τους εκπροσώπους των δανειστών ικανοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι οι στόχοι του υπουργείου - αναφορικά με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων - επιτυγχάνονται με μικρές χρονικές αποκλίσεις.

Κλείσιμο
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απορίες για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση και πώς ο ρόλος αυτός θα επηρέαζε την τύχη του αδελφού της. Παρά τις έντονες φήμες ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κατέληγε ο αδύναμος κρίκος μιας συμφωνίας Σαμαρά - Μπακογιάννη, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υπενθύμιζαν την καλή συνεργασία του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη και συνέστηναν να αποφεύγονται τα βιαστικά συμπεράσματα. Πράγματι, μετά από μερικές ώρες ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν πράγματι υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Χριστοφιλοπούλου βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικούσε το υπουργείο Παιδείας, εφ’ όσον είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Πριν αναλάβει το υπουργείο ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, το επικρατέστερο όνομα να ηγηθεί το Παιδείας ήταν αυτό της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, η οποία έχει προηγούμενη εμπειρία σε αυτό. Τελικά μετά σειρά διαδοχικών μετακινήσεων στο σχεδιασμό, η «μπίλια» για την κυρία Χριστοφιλοπούλου έκατσε στην προηγούμενη θέση της.     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης