Ο Καμμένος αντιμέτωπος με την συρρίκνωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ

Ο Καμμένος αντιμέτωπος με την συρρίκνωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ

Ανακατατάξεις σε Ανεξάρτητους Ελληνες και «πατριωτική δεξιά» μετά τις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις - Το κάλεσμα στο κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα ενώ στελέχη των ΑΝΕΛ ζητούν συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας

Ο Καμμένος αντιμέτωπος με την συρρίκνωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ
Ως προάγγελος για ανακατατάξεις στον χώρο της λεγόμενης «πατριωτικής δεξιάς» και τροχιά καθόδου για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που υποχώρησαν στο 3,44% απο το 7,51% που είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ερμηνεύεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι τα ποσοστά δεν είναι ικανοποιητικά ενώ προανήγγειλε ενέργειες προκειμένου να ανοίξει διάλογος με τα κόμματα του «0,5% και 1%» που κινούνται στον κεντροδεξιό – «πατριωτικό» χώρο «δείχνοντας» προς την «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» των Β.Πολύδωρα – Χρ. Ζώη – Ν. Νικολόπουλου και Π. Ψωμιάδη.

Κλείσιμο
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν φωνές αμφισβήτησης του προέδρου. Ηδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παύλος Χαϊκάλης είχε εκφράσει την άποψη πως αν το κόμμα δεν καταφέρει να περάσει το 11% στις ευρωεκλογές τότε πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Πέραν αυτού, υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝ.ΕΛ έχουν «ταλαιπωρηθεί» ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα απο εσωκομματικές αναταράξεις και έντονες ενδοκομματικές ίντριγκες που οδήγησαν σε αποχώρηση τους Γ. Νταβρή, Κ. Γιοβανόπουλο και Χρ. Γιαταγάνα.

Πάντως. την ίδια ώρα ανοδική τάση εμφανίζει το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς απο το 1,58% των εθνικών εκλογών ανέβηκε στο 2,72%.

«Παρ' ότι πολλοί, μας είχαν κηρύξει σε πολιτική αφάνεια, επανακάμψαμε διπλασιάζοντας -περίπου- το ποσοστό μας, από τις τελευταίες εκλογές» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε με νόημα πως «μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς και έπαρση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης