«Όλα για όλα» στη μάχη του μεσοπρόθεσμου ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση Τσίπρα σε Σαμαρά!

«Όλα για όλα» στη μάχη του μεσοπρόθεσμου ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση Τσίπρα σε Σαμαρά!

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη ενόψει των ευρωεκλογών

«Όλα για όλα» στη μάχη του μεσοπρόθεσμου ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση Τσίπρα σε Σαμαρά!
Στη σύγκρουση για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που άρχισε να συζητείται χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα κορυφώνει με το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή στην Ολομέλεια επικεντρώνει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για την τελευταία μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη ενόψει των ευρωεκλογών.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεσοπρόθεσμο είναι στην πραγματικότητα το νέο μνημόνιο και πάντως το πλαίσιο με το οποίο συνεχίζονται οι σκληρές πολιτικές λιτότητας, περικοπών και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που έχουν επιβληθεί από την τρόικα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Κλείσιμο
Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για την κοινοβουλευτική σύγκρουση έχοντας ως κύριο στόχο πώς θα πιέσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προς τον οποίο θα συνεχίσει τις οξείες προσωπικές επιθέσεις, αλλά και θα τον προκαλέσει σε προσωπική αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έτσι κι αλλιώς εντείνει τις επιθέσεις του το τελευταίο διάστημα προς τον κ. Σαμαρά και αναμένεται να επιμείνει στη γραμμή αυτή μέχρι και τις κάλπες της 18ης και της 25ης Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη τον κατηγορεί ότι «φυγομαχεί» και «έχει γίνει καπνός» μετά την άρνηση του Μαξίμου στην πρόταση για τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός θα αναγκαστούν να απαντήσεις στις προκλήσεις αυτές πολώνοντας με τη σειρά τους το πολιτική κλίμα, κάτι που αποτελεί θετικό στοιχείο στην εξέλιξη της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ: θεωρούν ότι όσο πολώνεται το προεκλογικό κλίμα τόσο συμπιέζονται τα ποσοστά των ενδιάμεσων σχημάτων, ιδίως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων, όπως το Ποτάμι, ενώ μπορεί να αυξηθεί και η συμμετοχή στις εκλογές, όπερ σημαίνει ότι θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο το κύμα διαμαρτυρίας. Επιπλέον η πόλωση θα λειτουργήσει υπέρ των επίσημων υποψηφίων των δύο κομμάτων σε κρίσιμες μάχες στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, καθώς θα συσπειρώσει τις εκλογικές τους βάσεις σε βάρος άλλων υποψηφίων, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα και την περιφέρεια της Αττικής.

Θεωρούν συγκεκριμένα ότι η ΝΔ θα αναγκαστεί να… στηρίξει τον Γιώργο Κουμουτσάκο με μεγαλύτερη ένταση, κάτι που θα οδηγήσει στη μείωση των ποσοστών του Γιάννη Σγουρού και άρα στην πρωτιά της Ρένας Δούρου στην Αττική κατά τον πρώτο γύρο, με ό,τι σημαίνει αυτό. Και επίσης ότι στην Αθήνα η επικέντρωση στη μάχη Σπηλιωτόπουλου – Σακελλαρίδη θα μειώσει τις δυνάμεις του Γιώργου Καμίνη – αρκεί φυσικά ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τελικά στον δεύτερο γύρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης