Απορρίπτει η ΝΔ το αίτημα για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

Απορρίπτει η ΝΔ το αίτημα για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

Δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά, το μήνυμα των δηλώσεων Κεδίκογλου - Ασημακοπούλου για την πρόταση της Κουμουνδούρου

Απορρίπτει η ΝΔ το αίτημα για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα
Πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, απηύθυνε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Κεδίκογλου το πρωί της Παρασκευής, πρότεινε τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων, εκ των οποίων η πρώτη να αφορά τις «οικονομικές εξελίξεις, που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου» και η δεύτερη εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει: «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».

Λίγο αργότερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «χαμένο» και «υπό προθεσμία». «Σαμαράς:Φοβάται την αντιπαράθεση με τον Τσίπρα. Κρύβεται από την Βουλή. Πρωθυπουργός που φοβάται τον διάλογο,είναι χαμένος κ υπό προθεσμία» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.





Ν.Δ.: Επικοινωνιακό τέχνασμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ως επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την πρόταση για ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Ασημακοπούλου υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη, όπου παρευρέθηκαν, βέβαια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Τώρα, ξαφνικά, θυμήθηκε να ζητήσει «ελληνικό debate» ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις ευρωεκλογές!».

Προσθέτει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» το όλο θέμα, αφού έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η διακομματική επιτροπή, στην οποία ποτέ δεν είχε τεθεί κάποιο τέτοιο ζήτημα.
Όπως σημειώνει η κ. Ασημακοπούλου ο κ. Τσίπρας «ίσως νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate. Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του, και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι «δεν προλαβαίνει» να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη!».

Ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει «στα σοβαρά αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη. Απαντήσεις, ασφαλώς, για όσα λέει θα πάρει και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονόλογους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη». 

Στην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του πρωθυπουργού είναι έκδηλος. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι’ αυτό και παραμένει άφαντος από τη βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης