Νικόλας Παπαδόπουλος: Απογοήτευση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Νικόλας Παπαδόπουλος: Απογοήτευση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

«Η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ) με το Μπαρμπάρος»

Νικόλας Παπαδόπουλος: Απογοήτευση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) της Κύπρου Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση της Γραμματείας του κόμματος του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη δήλωσε πως «έφθασε η ώρα να διεκδικήσουμε μια σωστή λύση στο Κυπριακό με το σωστό περιεχόμενο, αξιοποιώντας τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου, ενόψει και των ανακαλύψεων που αφορούν στους υδρογονάνθρακες».

Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ μετέφερε την ανησυχία της ότι «το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρογλου αποτελεί μια κακή βάση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων την οποία οι Τουρκοκύπριοι αξιοποιούν διεθνώς».

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος, είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ενημέρωσε ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες να αξιοποιηθούν εισηγήσεις που έχουν να κάνουν με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να βελτιωθεί το κλίμα, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που να βοηθήσουν στη λύση του Κυπριακού». 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε στο κοινό ανακοινωθέν τη διπλή ιθαγένεια, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει το θέμα των εποίκων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και επικύρωσε το έγγραφο Ντάουνερ, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει το εδαφικό». Ανέφερε επίσης ότι «η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ) με το Μπαρμπάρος, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μιλά για δυναμική στις διαπραγματεύσεις».

«Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ που τον στηρίζουν σε αυτή τη λανθασμένη στρατηγική στο Κυπριακό, να αξιοποιήσουν τα δεδομένα των τελευταίων μηνών και να αλλάξουν τακτική, να συμφωνήσουν μαζί μας ότι έφθασε η ώρα να διεκδικήσουμε μια σωστή λύση στο Κυπριακό με το σωστό περιεχόμενο, αξιοποιώντας τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου, ενόψει και των ανακαλύψεων που αφορούν στους υδρογονάνθρακες της περιοχής», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης