Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω το Ποτάμι και τον Γραμματικάκη»

Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω το Ποτάμι και τον Γραμματικάκη»

«Κλείνει μια μεγάλη περιπέτεια για τη χώρα με την έξοδο στις αγορές» - «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει από την κακομοιριά και τη μιζέρια του λαού, ζει από την κρίση»

Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω το Ποτάμι και τον Γραμματικάκη»
Την άποψη πως το “Ποτάμι” είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους όπως ο ίδιος, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην βουλευτής, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, τόνισε πως η σύνθεση του ψηφοδελτίου του Ποταμιού για τις επικείμενες ευρωεκλογές τον εξέπληξε, καθώς δεν περιορίστηκε σε μιντιακά πρόσωπα αλλά ενσωμάτωσε πολύ σοβαρούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Κλείσιμο
Ετσι, είπε πώς θα ψηφίσει «Το Ποτάμι» και συγκεκριμένα τον καθηγητή κ. Γ. Γραμματικάκη ο οποίος «είναι ένας από τους σοφότερους ανθρώπους της Ελλάδας και ίσως του κόσμου».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως μέχρι στιγμής, στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παίρνει θέση για τα θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα η υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως αυτά είναι αποβλακωτικά θέματα και πως δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με θέματα όπως το τι είπε ή τι έκανε ο Μπαλτάκος ή ο Γιώργος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που η χώρα καλπάζει για τις αγορές και κλείνει μια εποχή, μια μεγάλή, ίσως η μεγαλύτερη περιπέτεια της Ελλάδας. Ως τέτοια χαρακτήρισε την εισαγωγή στο Μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ και στους εταίρους μας. Μάλιστα ήταν γλαφυρός στις περιγραφές του όταν σημείωσε πως το ΔΝΤ ουσιαστικά κυβερνούσε τη χώρα όπως ακριβώς συνέβη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο με την αμερικανική αποστολή που κυβερνούσε ουσιαστικά τη χώρα. “Αποφύγαμε την υποταγή της χρεοκοπημένης χώρας, ήταν μια μεγάλη περιπέτεια αλλά τώρα η χώρα μπαίνει στην εποχή της επανόδου στην ομαλότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “ζει από την κακομοιριά, το αδιέξοδο, θέλει να εξαθλιωθεί η χώρα, να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους, να σκοτώνουν, να γίνουμε Βόρεια Κορέα και να βγει μετά ο Τσίπρας να μας πει μετά κουρευτείτε σαν εμένα!”.


Ερωτηθείς για ποιο λόγο ενώ χαρακτηρίζει ως κορυφαία επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με λελογισμένο επιτόκιο, την ίδια ώρα δεν δίνει το credit στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση, απάντησε πως: “Την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης δεν την έκαναν και τα δύο κόμματα, στην αρχή ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ το οποίο και δέχθηκε το κόστος. Στη συνέχεια επί κυβερνήσεως Παπαδήμου υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθεια. Αλλά ποιός σας είπε πως τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμοι για τη χώρα; Το μεν ΠΑΣΟΚ είναι πια ένα γκρουπούσκουλο, ο Βενιζέλος δεν ακούει κανέναν και τίποτε, έχει εγκλωβιστεί στην ομάδα που τον έφερε στην εξουσία, άτομα που ο λαός έχει δείξει ότι απεχθάνεται. Έχει παραδώσει την κεντροαριστερή παράταξη στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει φέρει το κόμμα από το 40% στο 3-4%, στην εξαφάνιση. Την επομένη των εκλογών θα ανοίξει θέμα. Από την άλλη η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν κατάφερε να ενσωματώσει τα μηνύματα της νέας εποχής. Τι τον ήθελε τον Μπαλτάκο; Δεν έχει καταφέρει να δώσει φωνή στην μετριοπαθή δεξιά. Η ΝΔ έκανε την επιλογή της λαϊκής δεξιάς, της διεκδίκησης του ακροδεξιού χώρου, είναι η επιλογή που κλείνει την πρόσβαση σε κεντροαριστερούς ψηφοφόρους σαν εμένα. Με ακροδεξιούς και εξωφρενικούς βασιλόφρονες βουλευτές δεν πάει πουθενά προς το κέντρο”.

Τέλος σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι πολιτισμένοι και εχέφρονες άνθρωποι πρέπει να ψηφίζουν από οργή. “Μόνον οι βλάκες και οι παλιάνθρωποι στα κόμματα και στον Τύπο εκμεταλλεύονται την οργή και έτσι βλέπουμε τους μισούς βουλευτές στο κοινοβούλιο να είναι αλλού ντ' αλλού...”.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν καλά ούτε τις αρχές του Μαρξισμού τους. Θέλουν να πάρουν την εξουσία για να κάνουν τα ίδια που κάνει τώρα η αστική τάξη. Θέλουν γκόμενες, να κωλοβαράνε και να πηγαίνουν στη Μύκονο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη των ταξικών διαφορών”. Αντιθέτως, χαρακτήρισε το “Ποτάμι” ως μια εναλλακτική που δεν είναι δύναμη αντίθεσης προς την κυβέρνηση. “Για μένα ανήκει στην ίδια παράταξη που θα μπορούσε να συστήσει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με την κυβέρνηση, ακόμα και με τη ΔΗΜΑΡ. Είναι δυνάμεις που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική, την ανάπτυξη και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν σε όλα τα νομοσχέδια, σε όλες τις εκφάνσεις. Υπάρχουν θέματα οριζόντια που περνάνε από όλες τις παρατάξεις”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης