Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ας το καταλάβουν

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ας το καταλάβουν

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική»

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ας το καταλάβουν
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τους «58», εμμένει στη δημιουργία του τρίτου πόλου, και αρνείται ότι αυτός αφορά μόνο τη ΔΗΜΑΡ και κάποια μεμονωμένα πρόσωπα, ενώ αποδίδει σε επιλογή του κ. Λοβέρδου το γεγονός ότι δεν προχώρησε η συνεργασία τους για τις ευρωεκλογές. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στελέχη που είχαν προσεγγίσει τους 58, όπως οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως η «ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει: «Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό. Το έχω πει επανειλημμένα. Ούτε ανοίγουμε παράθυρο, ούτε κλείνουμε το μάτι, ούτε ανοίγουμε πόρτες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε διαφωνήσει και διαφωνούμε με όλα αυτά που καταγράφουν ως πολιτική πρόταση στην ελληνική κοινωνία για την πορεία και την εξέλιξη της χώρας...».

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει πως η συναίνεση του κόμματός του στη στήριξη του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου βρίσκεται σε συνάρτηση με την ασκούμενη πολιτική. «Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν φοβάται νέο Μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Ναι, φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρξει νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από το αν έχει τον όρο "Μνημόνιο" ή θα βαφτιστεί διαφορετικά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης