Με αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας «πέρασε» η γραμμή Τσίπρα

Με αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας «πέρασε» η γραμμή Τσίπρα

Η ομάδα Λαφαζάνη δεν συμμετείχε στην τελική ψηφοφορία για την ομαδική έγκριση των 13 υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου

Με αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας «πέρασε» η γραμμή Τσίπρα
Την αποχή από την τελική ψηφοφορία για την έγκρισης της υποψηφιότητας των 13 υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου επέλεξε τελικά η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για να εκφράσει τη διαφωνία της, κυρίως, με την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη για την Πελοπόννησο.

Νωρίτερα η ομάδα Λαφαζάνη ζήτησε ψηφοφορία για κάθε έναν από τους υποψηφίους, πρόταση που δεν πέρασε αφού υπέρ της τάχθηκαν 64 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, 96 καταψήφισαν ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Κλείσιμο
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη. είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας , η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.
Διαφωνίες διατυπώθηκαν, επίσης, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που ήδη είχε καταγραφεί την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία .

Ο κ. Τσίπρας αφού έκλεισε το θέμα αυτό, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών ως υποψήφιος για την ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο Παρίσι ,όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο για την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2012, ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση της γαλλικής αριστεράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης