ΣΥΡΙΖΑ: «Γελοιοποιείται η κυβέρνηση όταν μιλά για διαπραγμάτευση με την τρόικα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Γελοιοποιείται η κυβέρνηση όταν μιλά για διαπραγμάτευση με την τρόικα»

Για τον κ. Στουρνάρα αναφέρει ότι «εμφανίζεται ως ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας» και πως είναι εκτελεστικό όργανο του πρωθυπουργού

ΣΥΡΙΖΑ: «Γελοιοποιείται η κυβέρνηση όταν μιλά για διαπραγμάτευση με την τρόικα»
Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση της έναντι της τρόικας. Σε non paper της Κουμουνδούρου αναφέρει ότι με τα περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα «συνιστούν κυβερνητική αυτογελοιοποίηση», διότι την ίδια ώρα «ο κ. Σαμαράς  δηλώνει δημοσίως τη "χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις" εφαρμογή του μνημονίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εμπαιγμό την προσπάθεια της κυβέρνησης «να πείσει ότι διεξάγεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα» και επισημαίνει: «Αυτό που στην καλύτερη περίπτωση διεξάγεται είναι μια διαπραγμάτευση για τα επιμέρους στοιχεία του μνημονίου και, κυρίως, για τον πολιτικό-επικοινωνιακό χειρισμό της εφαρμογής του. Τα κεντρικά χαρακτηριστικά του προγράμματος όμως όχι μόνο δεν τα αμφισβητεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά, τουναντίον διατυμπανίζει δημοσίως την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, παρά την αποδεδειγμένη ανεδαφικότητά (μπήκαμε στα μνημόνια με δημόσιο χρέος 120% τους ΑΕΠ και, παρά τα δύο κουρέματα, φτάσαμε στο 175%, προσπαθώντας να το επαναφέρουμε στο 120% του ΑΕΠ) και καταστροφικότητά τους (ένα εκατ. επιπλέον άνεργοι, 20% απώλεια εθνικού εισοδήματος, 70 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια κ.λπ.)».

Κλείσιμο
Στο ενημερωτικό της σημείωμα η Κουμουνδούρου αναφέρεται ιδιαίτερα στον κ. Στουρνάρα για τον οποίο σημειώνει ότι «παραγνωρίζοντας προκλητικά τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπια που αφήνει πίσω η μνημονιακή πολιτική,  δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας». Και επικαλείται τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο ευρωκοινοβούλιο - σε απάντηση ερώτησης του Νίκου Χουντή - ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν δείξει συνοχή, έχουν δείξει solidarity (αλληλεγγύη)»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Στουρνάρας αγνοεί την έκθεση-καταπέλτη εναντίον της τρόικας και των μνημονίων του Ευρωκοινοβουλίου», ενώ επισημαίνει με έμφαση ότι «ο υπουργός Οικονομικών εκτελεί τις εντολές του κ. Σαμαρά. Επομένως, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτός που επιβάλλει την πλεύση της εθελόδουλης υποταγής και του μερκελισμού. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς αυτογελοιοποιείται όταν επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα την ίδια ακριβώς στιγμή που στο Ελληνογερμανικό επιμελητήριο δηλώνει ευθαρσώς ότι:  «Θα βγούμε από το Μνημόνιο μια και καλή. Αλλά για να βγούμε πρέπει να πιάσουμε τους στόχους μας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις. Έτσι ξεκίνησα, έτσι θα το πάω μέχρι τέλους. Χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι «τη γελοιότητα αυτή, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν οι επιλογές Σαμαρά, επιχειρεί πανικόβλητη να καλύψει η κυβέρνηση με τη γνωστή πλέον βρώμικη επικοινωνιακή πολιτική της ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ» και κατηγορεί το κυβερνητικό επιτελείο ότι «διαστρεβλώνει δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γ. Σταθάκη, μπερδεύοντας εσκεμμένα το ποσοστό επάχθειας με το ποσοστό κουρέματος του δημόσιου χρέους» ή «να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για στήριξη της τρομοκρατίας, παρόλο που γνωρίζει τις πάγιες θέσεις της αριστεράς επʼ αυτού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης