O ΣΥΡΙΖΑ «συνέλαβε» το φιλοχουντικό παραστράτημα του γαλάζιου Δ.Χριστογιάννη

O ΣΥΡΙΖΑ «συνέλαβε» το φιλοχουντικό παραστράτημα του γαλάζιου Δ.Χριστογιάννη

Προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ αποκάλεσε «επανάσταση» τη χούντα

O ΣΥΡΙΖΑ «συνέλαβε» το φιλοχουντικό παραστράτημα του γαλάζιου Δ.Χριστογιάννη
«Λαβράκι» έβγαλε η… μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ που συνέλαβε τον «γαλάζιο» Πιερίας κ. Δημήτρη Χριστογιάννη σε φιλοχουντικό παραστράτημα.

Προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Χριστογιάννης αποκάλεσε «επανάσταση» τη χούντα, προκαλώντας την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κάλεσε τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό να διαγράψουν τον βουλευτή, ο οποίος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.

Κλείσιμο
«Βάζετε στην ίδια μοίρα τους χουντικούς με τους τρομοκράτες;», αναρωτήθηκε ο «γαλάζιος» βουλευτής στην επίμαχη τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει: «Εκείνη την εποχή η χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την ίδια τακτική που και η ΝΔ χρησιμοποιεί για κάθε παραφωνία στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Έτσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έθεσε το ερώτημα αν «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα».
Και ζήτησε την αποδοκιμασία και τη διαγραφή του κ. Χριστογιάννη, «ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση”», όπως ανέφερε.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση του βουλευτή και κάλεσε τη ΝΔ και τον επαναφέρει στη τάξη, όπως και από την ΔΗΜΑΡ που έκανε λόγο για «φιλοχουντική έκρηξη».

Ο βουλευτής, πάντως, υποχρεώθηκε σε ανασκευαστική δήλωση, την οποία συνόδευσε με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας», ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης σε δήλωση που διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης