Αναστασιάδης: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Κύπρος

Αναστασιάδης: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού,



Αναστασιάδης: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Κύπρος
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, παρά την οικονομική κρίση, αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης,  υπογραμμίζοντας παράλληλα τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων.

Μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Τράπεζα Πειραιώς στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου ο κ. Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη,  ανέφερε πως κατά το 2011 ο όγκος των απευθείας επενδύσεων από την Κύπρο στην Αίγυπτο ανερχόταν σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ από την Αίγυπτο στην Κύπρο σε 19 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Πέρυσι, οι απευθείας επενδύσεις από την Κύπρο στην Αίγυπτο έφτασαν τα 19 εκ. ευρώ, ενώ από την Αίγυπτο προς την Κύπρο έφτασαν τα 20 εκ. ευρώ.

«Αυτό», πρόσθεσε, «καταδεικνύει την τεράστια προοπτική για εμπορική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών, ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το ανταγωνιστικό της φορολογικό σύστημα, το εκτενές δίκτυο συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας, που περιλαμβάνει και την Αίγυπτο, και τις εξαίρετου επιπέδου υπηρεσίες.

Σε σχέση με την κυπριακή οικονομία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επεσήμανε τις δύο θετικές αξιολογήσεις από την Τρόικα και την αναβάθμιση της από Οίκο Αξιολόγησης ύστερα από τρία συνεχή χρόνια υποβαθμίσεων. Τόνισε, επίσης, ότι υπήρξε αύξηση στις καταθέσεις στην Κύπρο από κάτοικους τρίτων χωρών κατά τον Οκτώβριο, ύψους 400 εκ. ευρώ.

Σημείωσε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να επεκταθούν διεθνώς παρουσιάζουν και τα μέτρα που έλαβε η Κυπριακή Κυβέρνηση με στόχο την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για επενδύσεις σε συνεργασία με κυπριακές και ξένες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και των βοηθητικών υπηρεσιών στον τομέα αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης