Ύποπτος για κακούργημα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ύποπτος για κακούργημα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Σε ανωμοτί κατάθεση καλεί ο εισαγγελέας τον πρώην υπουργό για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2010 και του 2009 - Κλήθηκε και η συζυγός του, Ρούλα Κουράκου

Ύποπτος για κακούργημα ο Γιάννος Παπαντωνίου
Εξηγήσεις στο πλαίσιο συμπληρωματικής έρευνας, που διενεργείται για τα περιουσιακά του στοιχεία, καλείται να δώσει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Κουράκου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου καλείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις από την Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Η κλήτευσή του, αφορά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2010 και του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου,
με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, είχε ζητήσει στις αρχές του μήνα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εισαγγελέας διαπίστωσε κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πόρισμα -μετά τον έλεγχο στα εισοδήματα που δήλωνε κατά την τελευταία δεκαετία η κυρία Κουράκου- προέκυπτε αδικαιολόγητος πλουτισμός 1,333 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που εμφανιζόταν να έχει καταθέσει η σύζυγος του πρώην υπουργού στην HSBC της Γενεύης, σύμφωνα με τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010 από το ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης