Πώς θα κλείσει το «deal» με την Τρόικα για την αμυντική βιομηχανία

Πώς θα κλείσει το «deal» με την Τρόικα για την αμυντική βιομηχανία

Εθελουσία έξοδος και εξαγωγική δραστηριότητα για τα ΕΑΣ - Εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ

Πώς θα κλείσει το «deal» με την Τρόικα για την αμυντική βιομηχανία
Το δρόμο για την τελική συμφωνία με την Τρόικα έχει πάρει το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες από κυβερνητικές πηγές.

Η τελική συμφωνία θα βασίζεται στη διαπραγμάτευση που έχει προχωρήσει η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Κλείσιμο
Πάντως, το θέμα βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους χθες, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η συμφωνία θα κλείσει με:

- την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ, όπου με αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να βρεθεί αγοραστής
- τον "εξορθολογισμό" των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προωθείται το σενάριο της εξαγωγικής δραστηριότητας. Παράλληλα, θα ανοίξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό.

Οι υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν, ώστε το νέο σχήμα να θεωρείται βιώσιμο, υπολογίζονται στους 500. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός εργασίας δεν θα συνυπολογιστούν στον αριθμό - στόχο των 15.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του 2014.

Σε σχέση, δε, με το προσωπικό της ΕΛΒΟ, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκκαθάριση. 

Ακόμη, η μεταλλευτική ΛΑΡΚΟ αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης