Καπερνάρος: Το ΠΑΣΟΚ να μετονομαστεί σε «ΛΑΜΟΓΙΟΚ»

Καπερνάρος: Το ΠΑΣΟΚ να μετονομαστεί σε «ΛΑΜΟΓΙΟΚ»

Αντιπαράθεση μεταξύ Βορίδη - Κασιδιάρη, αλλά και Κουκουλόπουλο - Καπερνάρο, για το χαρακτηρισμό του ΠΑΣΟΚ ως «εγκληματικής ομάδας» από τον Πάνο Καμμένο

Παραδόθηκαν 13 απινιδωτές στο υπουργείο Υγείας
Καπερνάρος: Το ΠΑΣΟΚ να μετονομαστεί σε «ΛΑΜΟΓΙΟΚ»
Μεταμεσονύχτιες κόντρες εξελίχθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής με τους κ.κ. Μάκη Βορίδη και Ηλία Κασιδιάρη να «κοκορομαχούν» αναφορικά με την πολιτική τους σταδιοδρομία και τους κ.κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και Βασίλη Καπερνάρο να «ξιφουλκούν», συνεχίζοντας την κομματική βεντέτα που πυροδότησε η δήλωση του κ. Παναγιώτη Καμμένου πως το «ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Είναι ενδεικτικό  ότι ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτελεί συμβόλαιο για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ενώ ο κ. Καπερνάρος απάντησε με πρόταση μετονομασίας του ΠΑΣΟΚ σε «λαμογιόκ».

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η φρασεολογία του κ. Καμμένου βρίσκει «απόλυτη σύμπτωσή του με τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής» και πρόσθεσε πως δεν «ζητάμε εύσημα αναγνώρισης, ως ΠΑΣΟΚ, από τον πολιτικό που, τον ιδρυτή και γεννήτορά μας, Ανδρέα Παπανδρέου, ονόμαζε επί χρόνια "αρχηγό της 17 Νοέμβρη"! Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Σημείωσε, δε, ότι «πολλοί λένε -δεν γνωρίζω ούτε μπορώ να το υιοθετήσω- ότι ο κ. Καμμένος ανήκει στο είδος των πολιτικών που κάνει θελήματα. Εκτελεί θελήματα, κοινώς συμβόλαια. Δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω, όμως, ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο το οποίο εκτελεί και είναι η επιστροφή της χώρας σε ένα νόμισμα, ελληνικό -δεν το λέω εγώ, ο ίδιος το έχει πει- δολάριο, κοινώς "δραχμή"».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε στις υποθέσεις Τσουκάτου, Siemens, υποβρυχίων κ.ά. και σημείωσε «περισσεύει ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία. Και πριν αρχίσουμε να λέμε αυτά που είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, θέλω να σκεφτεί ότι είναι αυτοί που ανακάλυψαν τη ρεμούλα και τη λαμογιά. Να αλλάξει όνομα το ΠΑΣΟΚ και αντί για ΠΑΣΟΚ λέω να λέγεται «ΛΑΜΟΓΙΟΚ».

Νωρίτερα, σκληρή αντιπαράθεση είχε και ο κ. Βορίδης με τον κ. Κασιδιάρη. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας: «Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, ο λαλίστατος όμως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν μας έχει απαντήσει για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες και μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεωργίου Παπαδόπουλου».

«Και σήμερα έρχεται και μας εγκαλεί και μιλά για δημοκρατία και για ΝΔ» πρόσθεσε, καλώντας τον κ. Βορίδη να απαντήσει.

«Έχω εξηγήσει 30 φορές τη διαδρομή μου αυτή. Από την πλευρά της Αριστεράς έρχονται κάποιοι και μου λένε ότι δεν έχει μετανοήσει. Τώρα από τη ΧΑ ακούω ότι πρέπει να εξηγήσω γιατί υπάρχει μια ομιλία μου, στην οποία από πίσω ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Απάντηση: Γιατί ήμουν στην ΕΠΕΝ, γεγονός γνωστό στην αίθουσα» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

«Απαντώ για να τελειώνουμε και να τα κλείνουμε. Με εγκαλούν από την πλευρά της ΧΑ επειδή έχω αλλάξει άποψη. Εάν το εκτιμούν έτσι, έτσι συνέβη» είπε.

«Με εγκαλούν ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτό που γινόταν προ 30 ετών. Σε εκείνο που κρίνεται ένας πολιτικός, είναι αυτό που κάνει σήμερα. Έχω συγκεκριμένη διαδρομή στο Κοινοβούλιο. Δεν τους εγκαλεί κανείς, επειδή πριν 30 χρόνια αρθρογράφησαν, αυτό έρχεται συμπληρωματικώς σε σχέση με αυτό που υπερασπίζονται σήμερα. Αφορούν σε αυτά που κάνουν και λένε εδώ και ένα χρόνο» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Έρχονται με ύφος 1.000 καρδιναλίων να μου πουν για τις απόψεις μου πριν από 30 χρόνια».

«Μπορούν να το λένε από το πρωί έως το βράδυ. Για μένα έχει λήξει το ζήτημα» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει, όμως, μετά από έντονο διάλογο που είχε με το προεδρείο, δεν του δόθηκε..

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης