Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα για επιστροφή της Αμμοχώστου

Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα για επιστροφή της Αμμοχώστου

Ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθαρίζει ακόμη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών από μηδενική βάση, αλλά χτίσιμο πάνω σε αυτά που έχουν επιτευχθεί ως τώρα

Ομογενής πήρε πτυχίο στα 78!
Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα για επιστροφή της Αμμοχώστου
Ο διαπραγματευτής της ελληυνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης σε συνέντευξή του στη τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις" εκφράζει την εκτίμηση πως η Τουρκία δεν είναι εντελώς κλειστή στην πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σημειώνοντας πως στο θέμα των απευθείας πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ερτζιάν, (Τύμπου) στα Κατεχόμενα μπορεί να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριληφθεί στο πακέτο προτάσεων σχετικά με την Αμμόχωστο.

Ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθαρίζει ακόμη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών από μηδενική βάση, αλλά χτίσιμο πάνω σε αυτά που έχουν επιτευχθεί ως τώρα.

Κλείσιμο
Ανέφερε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι ενάντια στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων το Μάρτιο του 2014, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το θέμα, είπε, είναι να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις και μετά θα έρθουν τα δημοψηφίσματα, σημειώνοντας ότι εάν ήταν εφικτό να φτάναμε σε λύση χτες και να κάναμε τα δημοψηφίσματα τον ερχόμενο μήνα, δεν θα είχαν αντίρρηση.

Σχετικά με το κείμενο για το κοινό ανακοινωθέν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές και βασικές και διαδικαστικές, λέγοντας ότι εργάζονται για την εξάλειψη αυτών των διαφορών και πως δεν είναι σωστό να γίνεται λόγος για αδιέξοδο στη διαδικασία.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης