H συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη και την κεντροαριστερά «αγχώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

H συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη και την κεντροαριστερά «αγχώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική των συμμαχιών δεν ήταν ποτέ ένα εύκολο σημείο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκδηλώνονται πάντα διαφορετικές απόψεις

H συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη και την κεντροαριστερά «αγχώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ
Δεν πρόλαβε να ανοίξει το θέμα των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβαση της Λούκας Κατσέλη, που εκτίμησε ότι οριστικοποιείται η συνεργασία της, όπως και άλλων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με την αξιωματική αντιπολίτευση, και η «φαγούρα» στην Κουμουνδούρου ξεκίνησε.

Η πολιτική των συμμαχιών δεν ήταν ποτέ ένα εύκολο σημείο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκδηλώνονται πάντα διαφορετικές απόψεις: Η ηγετική ομάδα πέριξ του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ότι θέλει αμφίπλευρο άνοιγμα του κόμματος και προς την αριστερή κατεύθυνση, αλλά και προς την κεντροαριστερά, εννοώντας περισσότερο το δεύτερο. Η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επιμένει στη συνεργασία με αριστερές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που όμως δεν αποδεικνύονται πρόθυμες, ενώ φοβάται το άνοιγμα προς τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς.

Κλείσιμο
Η εφημερίδα Αυγή φιλοξένησε μάλλον με έκδηλη χαρά την είδηση ότι η κυρία Κατσέλη προανήγγειλε σε συνέντευξή της ότι «έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση πολιτικών θέσεων». Η κυρία Κατσέλη είπε μάλιστα ότι η σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το 2012 αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, ένα κομμάτι των Οικολόγων «αν όχι όλους», την Αριστερή Προοπτική, στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ, την Κοινωνία Πρώτα των Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά και Θ. Παραστατίδη, ανεξάρτητες προσωπικότητες κι άλλους.

Ωστόσο η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της αριστερής πλατφόρμας, εξέφρασε την έκπληξή της για τη δήλωση της κυρίας Κατσέλη, βάζοντας μάλιστα τρία θαυμαστικά στον σχετικό τίτλο της ανάρτησης (Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!).

Αν και αποφεύγει τα σχόλια, φροντίζει με νόημα να επισημάνει τη διαδρομή της κυρίας Κατσέλη στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου: υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, (7/10/09 - 7/10/10) και στη συνέχεια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (7/10/10 - 17/6/11). Και εμμέσως αναδεικνύει ότι πρόκειται για δυνάμεις με διαφορετικό πολιτικό πρόσημο. Επικαλείται προς τούτο πολιτικούς κύκλους που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «έλεγαν ότι μια συνεργασία "Κοινωνικής Συμφωνίας" και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού οι πολιτικές θέσεις των δύο πλευρών είναι ασύμπτωτες σε πολύ κρίσιμα θέματα, ενώ παρέπεμπαν σχετικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης