Αγιασμός στη Βουλή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αγιασμός στη Βουλή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Από εξονυχιστικό έλεγχο οι προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής – Από τον ανιχνευτή μετάλλων θα περάσουν και οι βουλευτές με τους αστυνομικούς φρουρούς τους

Τούρτα από διαμάντια για την Κιμ!
Αγιασμός στη Βουλή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, στον οποίο χοροστατεί ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ συνοδευόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου (ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

Σημειώνεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπως ενημέρωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βρίσκεται στη Σερβία προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Κλείσιμο
Τα θεωρεία της Βουλής είναι κατάμεστα όχι μόνον από συγγενείς βουλευτών, αλλά και από πολλούς δημοσιογράφους ξένων Μέσων Ενημέρωσης με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στα έδρανα βρίσκονται τα 15 από τα 18 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Εύβοιας Γιάννης Λαγός βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στις φυλακές.

Από τον αγιασμό απουσιάζουν δεκάδες βουλευτές, ενώ είχαν προηγηθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου σε όλους στις εισόδους της Βουλής.


Τα μέλη του Προεδρείου γνωρίζουν ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην πτέρυγα της Χ.Α. και πως οποιαδήποτε «θερμή» ενέργεια από κάποιον βουλευτή της ή από τους καλεσμένους της στα θεωρεία θα πλήξει κυρίως το ίδιο το κοινοβούλιο.



Υπό αυτά τα δεδομένα δόθηκε αυστηρή εντολή προς την ασφάλεια να διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις εισόδους του Μεγάρου και κυρίως σε εκείνα τα άτομα που φέρουν πρόσκληση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Σε αυστηρούς ελέγχους και από υποχρεωτική εξέταση από τον ειδικό ανιχνευτή μετάλλων και όπλων πέρασαν και οι βουλευτές όπως και οι αστυνομικοί που τους συνοδεύουν.

Εκτός όμως των προληπτικών ελέγχων της φρουράς, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα μέλη του Προεδρείου για τυχόν θερμό επεισόδιο εντός της Ολομέλειας.

Με αλλαγές η τροπολογία για την κρατική χρηματοδότηση κομμάτων

Πέραν όμως των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερη δραστηριότητα υπάρχει και στο θέμα της κατατεθειμένης τροπολογίας από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων όταν ο αρχηγός του ή βουλευτές διώκονται για κακούργημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στην διατύπωσή της προκειμένου να καμφθούν οι ισχυρές ενστάσεις που εκφράζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ προκειμένου να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνεται ότι η διατύπωση της ρύθμισης είναι «επικίνδυνα» γενική και τυχόν εφαρμογή της δημιουργεί «προηγούμενα». Γι αυτό και ζητούν «ad hoc» διάταξη που θα αφορά αποκλειστικά την Χρυσή Αυγή. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες υποστηρίζουν ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση και στην συνέχεια να έρθουν οι τροπολογίες. Πάντως, η εν λόγω τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.  

Επιβραδύνονται οι διεργασίες για αναστολή και της βουλευτικής αποζημίωσης

Την ίδια ώρα, επιβραδύνονται οι διεργασίες του Προεδρείου της Βουλής για άμεση αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος προκειμένου να ανασταλεί και η καταβολή βουλευτικής αποζημίωσης και ατελειών σε εκείνους τους βουλευτές που διώκονται για κακουργήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι όποιες απόψεις μπαίνουν σε «πάγο». Βασική αιτία φαίνεται πως ήταν η απόφαση των ανακριτών να μην κρίνουν προφυλακιστέους τους κ.κ. Ηλια Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Παναγιώτη Μίχο. Στην πράξη, η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται ότι λειτούργησε ως καταλύτης προκειμένου οι υπόλοιποι θεσμοί να συγχρονιστούν με τον βηματισμό της Δικαιοσύνης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθεί στην Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενώ με ερωτηματικό παραμένει εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, πολιτικά και θεσμικά, που προέκυψαν από τις εξελίξεις της υπόθεσης: «Χρυσή Αυγή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης