Στην ολομέλεια οι εξηγήσεις για την τροπολογία των «πόθεν έσχες»

Στην ολομέλεια οι εξηγήσεις για την τροπολογία των «πόθεν έσχες»

«Στοπ» από τον Θάνο Μωραΐτη στην εξαίρεση των ναυτιλιακών μετοχών

Απόψε ο διαγωνισμός ομορφιάς Μις Υφήλιος
Στην ολομέλεια οι εξηγήσεις για την τροπολογία των «πόθεν έσχες»
Με την τροπολογία που περιλαμβάνει διάταξη για τον τρόπο υποβολής των «πόθεν έσχες» άνοιξε η συζήτηση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να ζητούν την απόσυρσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 6 της εν λόγω τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των υπεραστικών συγκοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης να μην ενημερώνουν.
για τυχόν μετοχές ναυτιλιακών επιχειρήσεων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.
Κλείσιμο
 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος είπε «πρέπει να αποσύρετε την ρύθμιση. Εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να την ψηφίσω. Τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στην πλάτη των βουλευτών, όλα έχουν ένα τέλος» ενώ την απόσυρσή της ζήτησε και ο εισηγητής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «είναι φωτογραφική, ύποπτη και με έντονη οσμή διαπλοκής. Παντελώς άσχετη με το νομοσχέδιο η ρύθμιση. Ποιους ευνοεί αυτή η σκανδαλώδης ρύθμιση; Η υποβολή πόθεν έσχες αφορά και  καναλάρχες – μερικοί διαφημίζουν και την φιλία τους με τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Θάνος Μωραϊτης (ΠΑΣΟΚ) εξήγησε ότι «δεν ενημερωθήκαμε καθόλου και εγείρει πολλά ερωτηματικά η σκοπιμότητα της κατάθεσή της, εκτιμώ ότι πρέπει να ακούσουμε τον αρμόδιο υπουργό. Να μας πει τι ακριβώς είναι. Ζητάμε ως την ολομέλεια να αποσυρθεί γιατί δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό». Χαρακτήρισε, μάλιστα, «απαράδεκτη και ακατανόητη» την τροπολογία προσθέοντας ότι «εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της κατάθεσής της από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την βούληση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης».

Πέραν αυτών την απόσυρσή της διάταξης ζήτησε η κυρία Μίκα Ιατρίδη (ΑΝΕΛΛ), η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) και ο κ. Νίκος Μωραϊτης (ΚΚΕ).

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξήγησε πως «τα περί σκανδάλων να τα αφήσουμε μέχρι να ακούσουμε και τον υπουργό. Ο Υπουργός δικαιοσύνης την έχει καταθέσει την τροπολογία, την συνυπογράψαμε και οι άλλοι. Προστέθηκε τελευταία στιγμή το άρθρο 6 και θα μας εξηγήσει ο αρμόδιος υπουργός».
 
Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαδημούλη που είπε «ο κ. Χρυσοχοίδης παίρνει αποστάσεις από ένα κείμενο που υπογράφει. Ας μεταφέρει τουλάχιστον στον κρυπτόμενο υπουργό το μήνυμα ότι τέρμα στις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση διαπλεκομένων συμφερόντων» ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον υπουργό πως «δεν διαβάζει τι υπογράφει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν».

Για να εισπράξει την απάντηση του κ. Χρυσοχοϊδη που του ανέφερε «κυριε λαϊκιστή σταματήστε τα αστεία… εγώ δεν είμαι κομιστής ούτε αγγελιοφόρους του υπουργού δικαιοσύνης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης