Επανέρχεται το επίδομα κίνησης για τους φρουρούς της Βουλής

Επανέρχεται το επίδομα κίνησης για τους φρουρούς της Βουλής

Θα λαμβάνουν επιπλέον 80-120 ευρώ το μήνα - Προστέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Επανέρχεται το επίδομα κίνησης για τους φρουρούς της Βουλής
Το επίδομα κίνησης στους αστυνομικούς που φυλάσσουν το Μέγαρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων και τον πρωθυπουργό επαναφέρει η κυβέρνηση με διάταξη που προστέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr η διάταξη πέρασε από την «πίσω πόρτα» του κοινοβουλίου– είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις -   με «νομοτεχνική βελτίωση» της τελευταίας στιγμής. Ο τρόπος γραφής δε της διάταξης είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένος ώστε κανείς να μην κατανοήσει περί τίνος πρόκειται. Χαρακτηριστικά, η ρύθμιση αναφέρει:

Κλείσιμο
«Στην ρύθμιση του β’ εδαφίου της παρ. 13β του άρθρου 9 του νόμου 4111/2013 (Α’18), δεν υπάγονται όσον αφορά την καταβολή εξόδων κίνησης, όσοι αναφέρονται στην παράγραφο 4 της 4331/2013 απόφασης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων (Β’1108)». 

Η «μετάφραση» του παραπάνω σημαίνει ότι οι αστυνόμοι – φρουροί του Μεγάρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών θα λαμβάνουν – πέραν του μισθού τους – επιπλέον 80 έως 120 ευρώ το μήνα. Πέραν όμως της ουσίας της διάταξης, ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το προεδρείο της Βουλής δηλώνει άγνοια για την διάταξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης