Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου αποφάσισε την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου αποφάσισε την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα

Το αργότερο εντός 10 ημερών από σήμερα θα εκδοθεί στην χώρα μας

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου αποφάσισε την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα
Ομόφωνο «όχι» και στους επτά λόγους της έφεσης κατά της έκδοσης του πρώην υπουργού εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, είπε το μεσημέρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Μιχαηλίδης εντός των επόμενων 10 ημερών πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί για την συμμετοχή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου σε σχέση με τις μίζες από τους πυραύλους TOR-M1. Μέχρι την ημέρα μεταφοράς του στην Ελλάδα θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία. Oταν φτάσει στην Ελλάδα αναμένεται να προφυλακιστεί, κάτι που είχε προσπαθήσει να αποφύγει τον περασμένο Ιούνιο όταν αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτών για να απολογηθεί.

Η απόρριψη της έφεσης
Κλείσιμο
Οι συνήγοροι του κ. Μιχαηλίδη στην έφεση που κατέθεσαν υποστήριζαν ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη τους λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση και λόγω των δηλώσεων που είχαν γίνει από αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προεξοφλούσαν την ενοχή του.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου Στέλιος Ναθαναήλ αναφερόμενος αρχικά στη δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης, είπε ότι  «στα πλαίσια  και της ελευθερίας του Τύπου, δεν μπορεί αντικειμενικά να λεχθεί ότι υπερέβη το μέτρο, έστω και αν ορισμένα δημοσιεύματα, διαπνέονται και από πολιτική ή κομματική χροιά, ανάλογα με την εφημερίδα».
Σε σχέση με τις δηλώσεις αξιωματούχων σημείωσε ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κατ’ επανάληψη στιγματίσει την αχρείαστη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια εκκρεμοδικίας ή εν αναμονή της παραπομπής υπόπτου ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Οι αχρείαστες και εν πολλοίς υπερβολικές δηλώσεις κρατικών και άλλων αξιωματούχων σ’ ό,τι αφορά, γενικότερα, τα δικαστικά δρώμενα και η συνεχής επεμβατική δημοσιογραφία, καθοδηγώντας, ή, ακόμη και δημιουργώντας, στις πλείστες όσες περιπτώσεις, το λεγόμενο περί δικαίου κοινό αίσθημα, δεν περιποιεί τιμή σε κανένα», πρόσθεσε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο στην απόφαση του δεν επηρεάστηκε ούτε από τη δημοσιότητα ούτε από τις δηλώσεις. Αναφορικά με τις θέσεις των συνηγόρων του κ. Μιχαηλίδη για την «φωτογραφική» τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να επιτευχθεί η έκδοση του πελάτη τους, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως είναι «αβάσιμες  και στερούνται πειστικότητας».

Σε σχέση με το αίτημα του κ. Μιχαηλίδη να δικαστεί στη Κύπρο αφού εξετάζουν και οι κυπριακές αρχές παρόμοια αδικήματα, το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε πως ο πρώην υπουργός  «δεν έχει δικαίωμα επιλογής της χώρας στην οποία θα διωχθεί».

Ο κ. Μιχαηλίδης θα παραμείνει στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι να μεταφερθεί στην Ελλάδα ενώ μεθαύριο αναμένεται να αποφασιστεί και η έκδοση του γιου του Μιχάλη Μιχαηλίδη ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Με βαλίτσες
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης φέρεται να διαχειριζόταν λογαριασμούς με μίζες από τους TOR-M1, μεταφέροντας χρήματα που προέρχονταν από τον φίλο του έμπορο όπλων Fouad Al Zayat μέσω διαφόρων εταιρειών προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όπως έχει αναφέρει στην απολογία του ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε μετρητά σε βαλίτσες που τα παρέδιδε στον ίδιο για να τα μεταφέρει στον Τσοχατζόπουλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης