Καλοκαιρινό σκληρό πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Καλοκαιρινό σκληρό πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Το μήνυμα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή «της Κυβέρνησης του Μνημονίου», έστειλε από την Ηγουμενίτσα χθες ο Αλέξης Τσίπρας - Στην αντεπίθεση μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού η αξιωματική αντιπολίτευση

Ενα βήμα πριν τη ρήξη Σαμαράς-Ντόρα
Καλοκαιρινό σκληρό πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
Εξελίξεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ακόμα και μέσα στον Αύγουστο περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με την προώθηση των σκληρών απαιτήσεων της τρόικας, αλλά και τους κραδασμούς που παρατηρούνται στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι τόνοι που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ηγουμενίτσα είναι ενδεικτικοί των διαθέσεων και των εκτιμήσεων της Κουμουνδούρου, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει «ούτε λεπτό διακοπή, στον αγώνα να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την κυβέρνησή του μνημονίου». Ξεκαθάρισε δε ότι θεωρεί πως μέσα στο καλοκαίρι η τρόικα και η κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να περάσουν με ασταμάτητο ρυθμό σκληρά μέτρα.

Κλείσιμο
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η επιλογή του καλοκαιριού δεν είναι τυχαία, λόγω της παραδοσιακής θερινής ραστώνης και της περιορισμένης δυνατότητας για κοινωνικές αντιδράσεις. Εκτιμά όμως ότι η κοινωνική δυσφορία και οργή, όσο κι αν δεν εκδηλώνεται με μαζικές μορφές αγώνα αυτό το διάστημα, συσσωρεύεται και είναι θέμα ημερών, ακόμη και πριν το τέλος του Αυγούστου να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις. Ήδη υπάρχουν και πολλά σημάδια ότι και το κυβερνητικό μπλοκ δεν έχει πλέον τη συνοχή ή και την αντοχή να περάσει τα μέτρα, για τα οποία πιέζει η τρόικα. Οι συνεχείς διαφοροποιήσεις βουλευτών, που αρνούνται να ψηφίσουν τα πάντα, οι προειδοποιήσεις ότι δεν πρόκειται να εγκρίνουν βάρβαρα μέτρα, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι δημόσιες αψιμαχίες για κυβερνητικές ενέργειες και υπουργικές κινήσεις, αλλά και άλλες αντιδράσεις, ιδίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθιστούν το κυβερνών σχήμα εξαιρετικά εύθραυστο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι απλά η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο, εμφανιζόμενη κατά το δυνατόν πρόθυμη και αποτελεσματική στις πιέσεις της τρόικας, έως τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να επιμείνει στη δυναμική αντιπολιτευτική γραμμή, αποκαλύπτοντας και αναδεικνύοντας την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης και να οργανώσει τις κοινωνικές κινητοποιήσεις. Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Τσίπρας «η κυβέρνηση καιροφυλαχτεί να περάσει ολοένα και σκληρότερα μέτρα μες στη καρδιά του καλοκαιριού, σαν το κλέφτη, ευελπιστώντας ότι, δε θα την πάρουμε χαμπάρι».

Με τη γραμμή αυτή σχεδιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προετοιμάσει την τελική φθινοπωρινή του αντεπίθεση.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης