ΔΗΜΑΡ: Απειλητική η πρόταση του ΔΝΤ για περαιτέρω μείωση των μισθών

ΔΗΜΑΡ: Απειλητική η πρόταση του ΔΝΤ για περαιτέρω μείωση των μισθών

«Εντείνει την ύφεση και δεν βοηθά ουσιαστικά την αναταγωνιστικότητα της χώρα», υποστηρίζει η Αγίου Κωνσταντίνου 

ΔΗΜΑΡ: Απειλητική η πρόταση του ΔΝΤ για περαιτέρω μείωση των μισθών
Επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ για την πρόταση Ταμείο περί περαιτέρω μείωσης των μισθών, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιδεοληπτική».

Συγκεκριμένα, η Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνει πως είναι «απειλητική όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τη οικονομία της χώρας, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση του κόστους εργασίας που ζητάει με την έκθεσή του το ΔΝΤ»

Κλείσιμο
«Εντείνει την ύφεση και δεν βοηθά ουσιαστικά την αναταγωνιστικότητα της χώρας. Αυτή η ιδεοληπτική εμμονή και στη νέα έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη απειλεί την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, όσον αφορά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη του εισοδήματος των νοικοκυριών, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι η μείωσή τους προκαλεί ύφεση και στραγγαλίζει, όπως σημειώνει, την οικονομία, ενώ επιβεβαιώνει την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτκής με ενίσχυση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων και μείωση των επιβαρύνσεων των νοιοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη φορολογία, δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης