«Καρφιά» κατά Χριστόφια από τον πρώην γενικό διευθυντή της Τρ. Κύπρου

«Καρφιά» κατά Χριστόφια από τον πρώην γενικό διευθυντή της Τρ. Κύπρου

Υποστήριξε πως η τράπεζα έκανε χατίρια στο ΑΚΕΛ και πως εκδιώχθηκε για πολιτικούς λόγους - «Παρέμβαιναν στην τράπεζα για χάρη της Ομόνοιας»

«Καρφιά» κατά Χριστόφια από τον πρώην γενικό διευθυντή της Τρ. Κύπρου
«Πράματα και θάματα» κατέθεσε στην ερευνητική επιτροπή για τη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας ο πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Νίκος Καρυδάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η τράπεζα έκανε χατίρια στο ΑΚΕΛ και στη κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εκδιώχθηκε από τη Τράπεζα για πολιτικούς λόγους επειδή διαφωνούσε με αυτές τις πρακτικές και ιδιαιτέρως με τη παραχώρηση ευνοϊκών δανείων και διαγραφή χρεών οργανώσεων και σωματείων που σχετίζονταν με το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου, το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Καρυδάς υποστήριξε ότι στελέχη της Τράπεζας Κύπρου δεχόντουσαν παρεμβάσεις από τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για να ρυθμίσουν με ευνοϊκό τρόπο υποθέσεις του ποδοσφαιρικού σωματείου «Ομόνοια» και του προέδρου του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος είναι προσωπικό φίλος του κ. Χριστόφια.

Κλείσιμο
Ένα άλλο στοιχείο είναι η πρόσληψη της συζύγου του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου παρά το ότι απαγορευόντουσαν οι προσλήψεις και η κα Κυπριανού είχε υπερβεί το ηλικιακό όριο το οποίο είχε τεθεί για τέτοιες θέσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης