Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος, λέει ο Δένδιας για το μνημόνιο

Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος, λέει ο Δένδιας για το μνημόνιο

«Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά φταίνε και άλλοι», είπε στο CNBC ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος, λέει ο Δένδιας για το μνημόνιο
Αισιόδοξος εμφανίστηκε στην αμερικανική τηλεόραση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, παραδεχόμενος ωστόσο πως η συνταγή για την Ελλάδα ήταν λάθος και επέρριψε ευθύνες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρώπη και το ΔΝΤ.

«Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα για το ότι δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στους όρους του προγράμματος διάσωσης», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Παράλληλα υποστήριξε ότι πράγματι υπάρχουν αποτυχίες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά επεσήμανε πως το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα δεν είναι τέλειο.

«Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «κατά μια έννοια φέρουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης κυρίως για τη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους πριν από το πρόγραμμα διάσωσης». 

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας προσέθεσε: «Όμως είμαι σίγουρος ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν δει ότι δημιουργείται μια φούσκα στην Ελλάδα, αλλά κανείς πραγματικά δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά φταίνε και άλλοι».

Κλείσιμο
«Βλέπω την Ευρώπη ως μια οικογένεια, ως φίλους και εταίρους, συνεπώς είναι λάθος όλων. Αλλά το κύριο ερώτημα είναι το πώς θα πάμε μπροστά, και όχι να αρχίσουμε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον, είμαι σίγουρος για αυτό», πρόσθεσε ο κ.Δένδιας.

Τέλος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και από κυβερνήσεις διαφόρων κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης