Ελευθεροτυπία-Εφημερίδα των Συντακτών: Ιδια η έμπνευση, άλλη η προσέγγιση

Ελευθεροτυπία-Εφημερίδα των Συντακτών: Ιδια η έμπνευση, άλλη η προσέγγιση

Δύο προσεγγίσεις εφημερίδων που απέχουν παρασάγγας

Ελευθεροτυπία-Εφημερίδα των Συντακτών: Ιδια η έμπνευση, άλλη η προσέγγιση

Υπάρχουν κάποια αναμφισβήτητα γεγονότα από τον χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης όπως η απομάκρυνση κάποιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η υπουργοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μετακίνηση υπουργών σε άλλες θέσεις.

Κλείσιμο

Από κει και πέρα είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός το πώς θα εισπράξει και θα αναλύσει τα γεγονότα. Πόσο μπορούν να απέχουν όμως δύο εξηγήσεις για τη νέα κατάσταση στο κυβερνητικό σχήμα;

Την απάντηση δίνουν τα πρωτοσέλιδα δύο εφημερίδων: «Ελευθεροτυπία» και «Εφημερίδα των Συντακτών» βρέθηκαν στα δύο άκρα σε σχέση με το ποιος κυβερνά και το ποιος εξουσιάζει! Με πανομοιότυπο κεντρικό τίτλο, αλλά με διαφορετική προσέγγιση. Τελείως. Η «Ελευθεροτυπία» δίνει βαθμούς στη Νέα Δημοκρατία για την κυβέρνηση, λόγω της πλειονότητας «γαλάζιων» στελεχών στα υπουργεία, αλλά παρουσιάζει ως μεγάλο νικητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προφανώς λόγω της ανάληψης της αντιπροεδρίας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και την τοποθέτηση στενών συνεργατών του σε καίριες θέσεις.

Από την άλλη πλευρά η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η ΝΔ στην εξουσία. Με σαφή διάθεση να αναγνωρίσει την επιτυχία του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ να μπει στην κυβέρνηση με οφίτσια, αλλά τονίζοντας παράλληλα ότι Σαμαράς και ΝΔ έμειναν αλώβητοι κρατώντας τα καίρια υπουργεία.

Τελικά όμως μάλλον μας μπέρδεψαν. Ποιος είναι ο ηθικός νικητής; Και ποιος ο ουσιαστικός;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης