Έξοδος για φαγητό σε ταβέρνα: Τι να φάει το παιδί;

Έξοδος για φαγητό σε ταβέρνα: Τι να φάει το παιδί;

Το νήπιο θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το φαγητό που παραγγέλνουμε και σίγουρα είναι πολλές οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας

Έξοδος για φαγητό σε ταβέρνα: Τι να φάει το παιδί;
Τα παιδιά πολλές φορές ακολουθούν τους γονείς τόσο στις διακοπές όσο και σε εξόδους για φαγητό και ανάλογα την ηλικία που βρίσκονται υπάρχει προβληματισμός από τους μεγαλύτερους τι να τους επιλέξουν από τον κατάλογο της ταβέρνας που να είναι υγιεινό και θρεπτικό.

Τι να παραγγείλω στο μωρό


Κλείσιμο
Μέχρι τους 6 μήνες της ζωής του το μωρό μας αρκείται στο γάλα, άρα αν το έχουμε μαζί μας στην ταβέρνα το καλύτερο είναι το έχουμε ταΐσει πριν καθίσουμε ώστε να μην πεινάει . Αν είναι πάνω από 8-10 μηνών μπορούμε να του δώσουμε κάτι να κρατάει στο χέρι του για να νιώθει πως συμμετέχει στην παρέα: κόρα από ψωμί, παξιμάδι, πατάτα τηγανητή (αρκεί να είναι μαλακή ή να την έχουμε μαλακώσει «πλάθοντάς» την προηγουμένως με τα δάχτυλά μας).

• Το λίγο μεγαλύτερο μωρό μπορεί να φάει ακόμη και κομματάκια αγγούρι, πιπεριά ή και κρεμμύδι απ’ τη σαλάτα , κατά προτίμηση όμως να έχουμε βγάλει τα λαχανικά σ’ ένα πιατάκι προτού την αλατίσουμε.
Εναλλακτικά: Έχουμε μαζί μας μπισκότα, παξιμάδια, ρυζογκοφρέτες, κράκερ, φρούτα, μπάρες δημητριακών ή το αγαπημένο σνακ του παιδιού μας.

Νήπιο

Το νήπιο θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το φαγητό που παραγγέλνουμε και σίγουρα είναι πολλές οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας.
• Μπιφτέκια ή κεφτεδάκια (αρκεί να έχουμε συστάσεις για την ταβέρνα ή να έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές τα φαγητά τους ώστε να είμαστε σίγουροι πως ο κιμάς τους είναι καλής ποιότητας).
• Ριζότο με διάφορα λαχανικά.
• Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.
• Μακαρόνια με κιμά ή σάλτσα και τυρί.
• Το ρύζι από τα γεμιστά.
• Παστίτσιο ή μουσακά.
• Καλαμαράκια ή μικρά ψάρια τηγανητά (π.χ. γαύρο, μαρίδα).
• Tο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες είναι τα πιο πλήρη γεύματα αν και κατά καιρούς έχει παρεξηγηθεί. Η ιδιαίτερη θρεπτική του αξία οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενο του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σίδηρο, τα οποία χαρίζουν μυϊκή ενδυνάμωση και προφυλάσσουν από κάθε μορφή αναιμίας. Ταυτόχρονα, το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν άμεση ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό, καθώς επίσης είναι απαραίτητα για το χτίσιμο ενός υγιούς νευρικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Life2day
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης