La Casa de Papel: Το πρώτο τηλεοπτικό κόλλημα του 2018

La Casa de Papel: Το πρώτο τηλεοπτικό κόλλημα του 2018

Προσοχή! Η νέα τηλεοπτική μανία είναι πιο ύπουλη κι από ισπανική γρίπη

La Casa de Papel: Το πρώτο τηλεοπτικό κόλλημα του 2018
Οκτώ διαβόητοι απατεώνες και εγκληματίες, ένας κοφτερός εγκέφαλος, 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ισπανική σειρά “La Case de Papel” που προστέθηκε στον διεθνή κατάλογο του Netflix πριν από λίγες ημέρες είναι αναμφίβολα το πρώτο τηλεοπτικό κόλλημα του 2018, αν και στην Ισπανία προβλήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε. 

Ένας μυστήριος, μα κυρίως πολυμήχανος τύπος ονόματι El Professor προσεγγίζει οκτώ σεσημασμένους κακοποιούς – έξι άνδρες και δύο γυναίκες, άγνωστους μεταξύ τους με ξεχωριστά “ταλέντα” στις κλοπές και στην παρανομία – με σκοπό να τους μυήσει στο ανήκουστο σχέδιό του. Τους εκπαιδεύει μεθοδικά για μήνες, ώστε όταν έρθει η στιγμή να είναι καθόλα έτοιμοι να καταλάβουν το νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Ο σκοπός τους δεν είναι απλώς να διαπράξουν μία εντυπωσιακή σε λεία ληστεία, αλλά να τυπώσουν καινούργια χαρτονομίσματα ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κανείς δε θα μπορεί να το εντοπίσει, και κατόπιν να διαφύγουν δια θαλάσσης στα διεθνή ύδατα. 

Κλείσιμο



Για να πετύχουν το σκοπό τους θα πρέπει να κρατήσουν 67 πολίτες, ανάμεσά τους και πολλούς ανήλικους μαθητές, ομήρους για 11 ημέρες και να κερδίσουν με κάθε τρόπο χρόνο, ώστε να καθυστερήσουν οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση. Σχεδόν το καταφέρνουν, αφού το σχέδιο του επικεφαλής της ομάδας, του “Καθηγητή”, ο οποίος παρεμπιπτόντως όσο διαπραγματεύεται με την αστυνομία μερακλώνει με ελληνοπρεπές συρτάκι, είναι μελετημένο στην παραμικρή του λεπτομέρεια – από τις μάσκες του Νταλί και τις κόκκινες φόρμες που φορούν τα πρωτοπαλίκαρά του (αλλά και οι όμηροι) μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα παραπλανήσει (ή μήπως θα αποπλανήσει) την επικεφαλής αστυνομικό της διαπραγμάτευσης.

Κι όσο αυτός απ’ έξω, αφού δε συμμετέχει στην επιχείρηση, κινεί μαεστρικά τα νήματα, μέσα στο νομισματοκοπείο η Τόκιο, ο Βερολίνο, ο Ρίο, ο Μόσχα, η Ναϊρόμπι, ο Ντένβερ, ο Όσλο και ο Ελσίνικι – αυτά είναι τα ονόματα που έχουν επιλέξει οι οχτώ που εκτελούν την αποστολή – έρχονται αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους δαίμονες, τα μυστικά τους, τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και εκείνες με τους ομήρους. Εννοείται και τα 13 σχεδόν ωριαία επεισόδια διαπνέονται από λεπτή ειρωνεία, χιούμορ, σβελτάδα και μια ιδέα αγωνίας. Μιλάμε για άχαστη σειρά. Βλέπεται απνευστί. Ένα σαββατοκύριακο αρκεί. 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης