Ευγενία Νιάρχου: Το τρυφερό αντίο στον Αζεντίν Αλάια

Ευγενία Νιάρχου: Το τρυφερό αντίο στον Αζεντίν Αλάια

Με ένα κείμενο αποχαιρέτησε η κόρη του Έλληνα μεγιστάνα τον διάσημο σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή πριν από έντεκα μέρες

Ευγενία Νιάρχου: Το τρυφερό αντίο στον Αζεντίν Αλάια
Τον γνώρισε όταν ήταν μικρό κοριτσάκι ακόμη. Μεγαλώνοντας, φόρεσε ουκ ολίγες φορές δημιουργίες του και είχε μαζί του μια στενή φιλική σχέση, την οποία δεν διαφήμισε ποτέ. Η Ευγενία Νιάρχου ήταν από τις πρώτες που πληροφορήθηκαν τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του διάσημου σχεδιαστή Αζεντίν Αλάια και επέλεξε να τον αποχαιρετήσει με ένα μικρό κείμενο που ανάρτησε στο Instagram.

Το συνόδευσε με μια φωτογραφία όπου φοράει μια δημιουργία του φίλου της, στην οποία ο φακός αποτύπωσε το μελαγχολικό βλέμμα της κόρης του Φίλιππου Νιάρχου.

Κλείσιμο
Το γράψιμό της είναι ουσιαστικά μια επιστολή προς τον σχεδιαστή από την διάσημη κληρονόμο η οποία σημειώνει:

«Αγαπητέ Αζεντίν, μια εποχή έφτασε στο τέλος της με την απώλειά σου. Δεν ήσουν μόνο μια ιδιοφυΐα, αλλά και ένας υπέροχος και ευγενικός άνδρας. Θυμάμαι ακόμη όταν σε συνάντησα για πρώτη φορά, όταν ήμουν ένα μικρό κοριτσάκι και πόσο εντυπωσιάστηκα από την προσωπικότητά σου.

Θυμάμαι να πηγαίνω για να παρακολουθήσω την πρώτη μου επίδειξη μόδας όταν ήμουν δώδεκα ετών και ονειρευόμουν  από τότε να φοράω τα ρούχα σου.

Και όταν μεγάλωσα το έκανα και έγινα φίλη σου.

Είσαι ένας αληθινός μύθος...

Τα ρούχα σου μας έκαναν να ονειρευόμαστε και θα σε θυμόμαστε για πάντα...».

Λάτρης της μόδας η Ευγενία Νιάρχου διατηρούσε στενές σχέσεις με έναν σχεδιαστή που δεν έκανε εκπτώσεις, δεν ήταν ποτέ «κραυγαλέος» και οι «αέρινες» δημιουργίες του λατρεύθηκαν από κυρίες του διεθνούς jet set και όχι μόνο. Ο θάνατός του άφησε σίγουρα φτωχότερο τον κόσμο της μόδας.


Η Ευγενία Νιάρχου με δημιουργία του φίλου της Αλάια 


   

Αζεντίν Αλάια 



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης