Ξέσπασε ο Τζίμι Κίμελ: Θα πρέπει να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού που άφησαν τους οπλάδες να κάνουν ό,τι θέλουν

Ξέσπασε ο Τζίμι Κίμελ: Θα πρέπει να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού που άφησαν τους οπλάδες να κάνουν ό,τι θέλουν

«Αυτοί είναι γερουσιαστές που δεν κάνουν τίποτα γιατί η NRA (σ.σ. η ένωση για τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ) έχει πιάσει τ' @@@ τους σε ένα συνδετήρα για χρήματα (money clip)» είπε ο παρουσιαστής δείχνοντας ένα κολάζ 56 γερουσιαστών που άφησαν «τρύπα» στους νόμους για τη χρήση όπλων

Ξέσπασε ο Τζίμι Κίμελ: Θα πρέπει να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού που άφησαν τους οπλάδες να κάνουν ό,τι θέλουν
Δριμεία επίθεση στους Αμερικανούς πολιτικούς που επιτρέπουν στο λόμπι των οπλάδω να κάνουν ό,τι θέλουν στις ΗΠΑ άσκησε ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ στην έναρξη της εκπομπής του με αφορμή το μακελειό στο Λας Βέγκας που - σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό - άφησε πίσω του 59 νεκρούς.

«Θα έπρεπε να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού που αφήνουν το λόμπι των οπλάδων να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα» ξέσπασε ο Κίμελ έχοντας στο φόντο τη φωτογραφία 56 γερουσιαστών -  ανάμεσα στους οποίους ο Τζον Μακέιν και ο Μάρκο Ρούμπιο - οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του να μην κλείσει μια νομοθετική «τρύπα» που επιτρέπει σε όσους αγοράζουν όπλα να το κάνουν χωρίς έλεγχο.

Κλείσιμο
«Αυτοί είναι γερουσιαστές που δεν κάνουν τίποτα γιατί η NRA (σ.σ. η ένωση για τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ) έχει πιάσει τ' @@@ τους σε ένα συνδετήρα για χρήματα (money clip) αλλά εξέφρασαν τα συλληπητήρια και τις προσευχές τους. Και αυτό είναι καλό. Θα έπρεπε να προσεύχονται. Θα έπρεπε να προσεύχονται στο Θεό για να τους συγχωρέσει που άφησαν τους οπλάδες να κάνουν ό,τι θέλουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Το Λας Βέγκας είναι η πατρίδα μου. Σήμερα έχουμε παιδιά που δεν έχουν γονείς και πατέρες χωρίς παιδιά, μητέρες χωρίς κόρες... Δεν ξέρω γιατί οι αποκαλούμενοι ηγέτες μας συνεχίζουν να επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό. Ή ακόμα καλύτερα, γιατί αφήνουμε εμείς να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;» αναρωτήθηκε ο διάσημος παρουσιαστής.

Με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του ο Κίμελ χαρακτήρισε όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στο Λας Βέγκας «σαν να έχει ανοίξει κάποιος μια πόρτα στην κόλαση».

Ζήτησε, τέλος, αλλαγή της νομοθεσίας υπενθυμίζοντας τις μεγάλες φωτιές τη δεκαετία του '80 σε ξενοδοχεία με δεκάδες νεκρούς που προκάλεσε την αλλαγή των κανόνων ασφαλείας για τα κτήρια αυτά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης