Όταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το παρουσιάζουν... δύο

Όταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το παρουσιάζουν... δύο

Η Σία Κοσιώνη και  ένα μωρό ακόμα για τον Κώστα Μπακογιάννη - Ολο το στόρι της πολύκροτης σχέσης - Πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι και να παντρευτούν

Όταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το παρουσιάζουν... δύο
Θα πρέπει να έχει γραφτεί τουλάχιστον 20 φορές μέχρι σήμερα στον Τύπο το σενάριο που θέλει τη Σία Κοσιώνη έγκυο. Κάθε αυξομείωση βάρους της κεντρικής ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ ήταν αντικείμενο σχολιασμού ο οποίος κατέληγε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι η δημοσιογράφος κυοφορούσε. 

Κλείσιμο


Ακολουθούσε η ανεπίσημη διάψευση όλων των ανυπόστατων φημών, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου πλέον και επίσημα ανακοινώθηκε πως η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι. Σε λίγους μήνες η Σία θα γίνει μαμά για πρώτη φορά, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης για τέταρτη φορά πατέρας, καθώς ήδη έχει τρία παιδιά. Ο γάμος δεν έχει οριστεί ακόμη - άλλωστε είναι κάτι που δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Προτιμούν να είναι ήρεμοι και να απολαύσουν αυτή τη μαγική στιγμή της σχέσης τους.





Οσο κι αν προσπάθησε με ιδιαίτερη μαεστρία η εντυπωσιακή δημοσιογράφος να καλύψει τα ωραιότερα εκατοστά της φουσκωμένης κοιλίτσας της το τελευταίο διάστημα, δεν το κατάφερε. Οι ψίθυροι αυτή τη φορά επιβεβαιώθηκαν και η Σία διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της. Μιας εγκυμοσύνης η οποία συνέπεσε με την καλύτερη στιγμή της καριέρας της, καθώς πλέον η Σία είναι το ισχυρό πρόσωπο των δελτίων των 8 και παρουσιάστρια μιας επιτυχημένης ενημερωτικής εκπομπής, των «Ιστοριών». Στο πικ της, η γαλανομάτα δημοσιογράφος πλέον έχει κατακτήσει όλα όσα ονειρευόταν: ένα μωρό, έναν ιδανικό σύντροφο και μια επιτυχημένη καριέρα. Και ο δρόμος μπροστά της είναι ανοιχτός.

Ερωτας με την πρώτη ματιά

30 Νοεμβρίου 2013. Το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος διοργανώνει ένα πάρτυ για την ονομαστική του γιορτή στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Καλεσμένοι ήταν πολιτικοί, καθηγητές, δημοσιογράφοι, κομματικά στελέχη. Ο Κώστας Μπακογιάννης θα δώσει το «παρών» συνοδεύοντας την αδελφή του Αλεξία, σύντροφο του Ανδρέα. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι και η γνωστή δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Η βραδιά θα κυλήσει ήρεμα και στα μικρά πηγαδάκια που θα σχηματιστούν τις συζητήσεις μονοπωλούν τα πολιτικά θέματα της περιόδου. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ο Κώστας Μπακογιάννης θα διακρίνει την εντυπωσιακή δημοσιογράφο με το γατίσιο βλέμμα και το συντηρητικό προφίλ. Μια γυναίκα δυναμική, καλοντυμένη, όμορφη, αλλά όχι ιδιαίτερα ανοιχτή. Τουλάχιστον μέχρι τότε.

Λίγους μήνες αργότερα κι ενώ κανείς δεν μπόρεσε να πάρει μυρωδιά τι μπορεί να συνέβη μετά το πάρτυ, ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τη Σία Κοσιώνη και τον Κώστα Μπακογιάννη στα μπουζούκια - και πάλι μαζί με την Αλεξία και τον Ανδρέα. Ξεσπάει μεγάλος θόρυβος, όμως δεν γίνεται η παραμικρή κίνηση που να μαρτυρά ότι μεταξύ τους υπάρχει σχέση, οπότε οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δύο φίλοι.

Ομως το γεγονός ότι και οι δύο βρίσκονται στη φάση της διάστασης με τους πρώην συζύγους τους αρχίζει να δημιουργεί ερωτηματικά, τα οποία δεν θα αργήσουν να απαντηθούν. Ωστόσο όσοι γνώριζαν καλά τη Σία Κοσιώνη ήξεραν πολύ καλά ότι δεν επρόκειτο ποτέ να μιλήσει για την προσωπική της ζωή, να δηλώσει κάτι ή να προκαλέσει σχόλια και εξώφυλλα. Ειδικά μια σχέση με έναν ανερχόμενο πολιτικό, γόνο μεγάλης πολιτικής οικογένειας, έπρεπε να μείνει επτασφράγιστο μυστικό. Οχι μόνο για να προστατευτεί η σχέση, αλλά και για να μη γίνει ζημιά στις καριέρες και των δύο. Ακολουθεί το περίφημο ταξίδι στην Αντίπαρο και οι φωτογραφίες τους με τα σακίδια στην πλάτη, με την τρυφερότητα πλέον έκδηλη να σημαίνει την αρχή ενός πολυσυζητημένου ειδυλλίου. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ζευγαριού έγινε δύο χρόνια μετά, την Πρωτοχρονιά, την οποία γιόρτασαν στο Καρπενήσι μαζί με τα παιδιά του Κώστα Μπακογιάννη. 

Διακριτικές κινήσεις
 
Ακολούθησαν κι άλλες επίσημες εμφανίσεις, όμως όσοι γνωρίζουν καλά την οικογένεια Μπακογιάννη-Μητσοτάκη ξέρουν ότι μόνο όταν η σχέση είναι επίσημη μπορούν οι σύντροφοι να εμφανιστούν στο παραδοσιακό ετήσιο κάλεσμα για τη γιορτή της Ντόρας Μπακογιάννη. Το ίδιο συνέβη και με τη Σία, η οποία όχι μόνο έδωσε το «παρών», αλλά εντυπωσίασε με τη συμπεριφορά της τα τελευταία χρόνια. Αν και νέα, όμορφη, λαμπερή και ανερχόμενη δημοσιογράφος, ποτέ δεν άδραξε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στις επίσημες οικογενειακές βραδιές. Στάθηκε διακριτικά στο πλάι, αφήνοντας την Ντόρα αλλά και την Αλεξία να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο και το εκτόπισμα. Ακόμη και στη βάφτιση του γιου της Αλεξίας και του Ανδρέα, όπου η Σία θα είναι νονά, οι κινήσεις της είναι προσεκτικές και καθόλου προκλητικές. Μάλιστα θα είναι πολλοί οι καλεσμένοι που θα συζητήσουν το γεγονός ότι και οι τρεις κυρίες θα επιλέξουν να χτενίσουν τα μαλλιά τους με τον ίδιο τρόπο: έκαναν ένα χαλαρό αριστοκρατικό κότσο.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει στις συνεντεύξεις αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις της παραμένει φειδωλή και αποφεύγει να επιβεβαιώσει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που η ίδια η Σία θα δηλώσει ξεκάθαρα την αποστροφή της στα τερτίπια της δημοσιότητας, με πιο πρόσφατη τη συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ» πριν από μερικούς μήνες. «Είμαι άνθρωπος που δεν προέβαλε ποτέ την προσωπική του ζωή. Προσπάθησαν κάποιοι να εισβάλλουν, δεν άνοιξα όμως εγώ την πόρτα. Πάντα προσπαθούσα να τη διαφυλάξω. Ξέρω ότι όταν είσαι στα φώτα υπάρχουν και σκιές, όμως στην επαγγελματική ζωή μου είναι συνυφασμένο το κομμάτι της δημοσιότητας.

Προσπαθώ να προστατεύσω το κομμάτι της ζωής μου που υπάρχει πίσω από την πόρτα που κλείνω και πάντα έκλεινα. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο - καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει είτε από κουτσομπολιό είτε από ενδιαφέρον να μάθει τι συμβαίνει στη ζωή αυτού που βλέπει από τον καναπέ του. Ερχονται πολλοί στον δρόμο που περπατάω, με σταματούν και με ρωτούν αν παντρεύομαι ή αν είμαι έγκυος. Με χαρά το κάνουν. Προσπαθώ να το διαφυλάξω. Τώρα το να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιοι την προσωπική ζωή μου για να με βλάψουν είναι κάτι για το οποίο δεν ιδρώνει το αυτί μου. Το να μου ρίξει κάποιος σκιά στα 18 χρόνια που δουλεύω και στα 11 που παρουσιάζω το δελτίο με τις δυνάμεις μου είναι σεξιστικό, έχει ισχυρή δόση σεξισμού. Ποτέ δεν θα έλεγαν για έναν άντρα κάτι τέτοιο. Η γυναίκα πρέπει να επηρεάζεται! Η αφετηρία αυτής της λογικής έχει νοσηρότητα. Το βρίσκω φτηνό και αστείο». 

Την ίδια στάση θα κρατήσει και σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον Κώστα Μπακογιάννη, κάνοντάς το σαφές σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΒΗΜΑgazino»: «Και ο Κώστας κι εγώ προσπαθούμε να αποφεύγουμε να μιλάμε δημόσια για εμάς, όχι φυσικά από σνομπισμό. Προσπαθούμε να κρατάμε καλυμμένη τη σχέση μας για να είναι προστατευμένη και να είναι προστατευμένα και τα τρία υπέροχα παιδάκια του. Για να είμαστε ήρεμοι και για να είμαστε καλά. Και οι δύο έχουμε δύσκολες και πολύπλοκες ζωές και προσπαθούμε απλώς να μην προσθέτουμε περισσότερες δυσκολίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο σύντροφός της, ο οποίος σπάνια μιλά για την προσωπική του ζωή «Είμαστε δύο άνθρωποι που προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα. Δεν προκαλούμε, ελπίζω. Δεν ενοχλούμε, ελπίζω. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή. Οταν οι τοίχοι ενός πολιτικού γραφείου πρέπει να είναι γυάλινοι, πρέπει να είναι διάφανοι, δεν έχεις το δικαίωμα να κρύψεις τίποτα. Ο άλλος εκεί έξω πρέπει να τα ξέρει όλα για σένα, τέλος. Ομως άλλο το γραφείο κι άλλο το σπίτι. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Προσπαθούμε με τα λάθη μας, με τα σωστά μας, με τους χαρακτήρες μας, να φτιάξουμε μια -όσο γίνεται- ωραία κανονικότητα. Και πάνω απ’ όλα, το πιο σημαντικό, είναι να είναι προστατευμένα τα παιδάκια. Και δεν χρησιμοποιώ τυχαία αυτή τη λέξη!». 

Η Σία δεν θα απαντήσει ποτέ στα όσα έχουν γραφτεί, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ακόμη και τώρα που το τηλέφωνό της χτυπά συνέχεια προκειμένου να σιγουρευτούν όλοι ότι είναι όντως έγκυος είναι διακριτική και αποφεύγει να υπερθεματίσει. Την άποψή της για τη μητρότητα στην πορεία μιας ανερχόμενης καριέρας άλλωστε την έχει πει και πάλι στο «ΘΕΜΑ»: «Οπως τόσες γυναίκες έκαναν παιδιά και δεν βρέθηκαν εκτός κούρσας, έτσι κι εγώ. Η δουλειά μας είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες. Τι διαφορά έχω εγώ που δουλεύω 12 ώρες από μια γυναίκα που δουλεύει 12 ώρες ως πωλήτρια ή ως εργάτρια; Καμία. Ολες οι εργαζόμενες έχουν δυσκολία στο να μεγαλώσουν παιδιά, αλλά με κάποιον τρόπο τα καταφέρνουν. Οταν το αποφασίσω θα το κάνω και θα τα καταφέρω. Πιστεύω πολύ στη αντοχή της γυναίκας».

Βίοι παράλληλοι

Αυτό που πάντα τη χαρακτήριζε άλλωστε ήταν η επιμονή και η πολλή δουλειά. Αποφοιτώντας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η νεαρή Σία κάνει το μεταπτυχιακό της στο London School of Economics και επιστρέφει στην Ελλάδα για να δουλέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες τις Αθήνας. Ακολουθεί η συνεργασία της με την ΕΡΤ, ως συνεργάτης της Αννας Παναγιωταρέα στην εκπομπή «Ουδείς αναμάρτητος». Παράλληλα παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων στον Sport FM τα Σαββατοκύριακα και επιμελείται τη στήλη Media στην εφημερίδα «Sportday». Κάποια στιγμή η Σία ανακοινώνει στους στενούς συνεργάτες της ότι ο κύκλος της στην ΕΡΤ έκλεισε και από τον Μάρτιο του 2006 μετακομίζει στον ΣΚΑΪ. Αρχικά κάνοντας ρεπορτάζ στην τηλεόραση και εκπομπές στο ραδιόφωνο και από τον Σεπτέμβριο του 2007 παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Οταν πρωτοπήγε στην ΕΡΤ όλοι θυμούνται ένα άβγαλτο κορίτσι με μακριά ξανθά μαλλιά που μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να γίνει καλή δημοσιογράφος.

Ομως ποτέ δεν έμεινε στάσιμη. Σε κανέναν τομέα της ζωής της. Η Σία ήταν ανήσυχη, αλλά κάθε στόχο τον πετύχαινε με αργά και σταθερά βήματα. Κάπως έτσι αποφάσισε να χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της Μιχάλη Λεάνη, με τον οποίο έζησε αρκετά χρόνια, αλλά ποτέ δεν δέχτηκε να μιλήσει γι’ αυτό δημόσια. Απλά πολλοί ήταν αυτοί που δεν ξαφνιάστηκαν από το διαζύγιο, καθώς ήταν γνωστά τα προβλήματα του ζευγαριού που οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη. Είχαν προηγηθεί εντάσεις και διαπληκτισμοί, τα οποία είχαν επισκιάσει τον πρότερο ευτυχισμένο κοινό βίο τους, όπου ο σύζυγός της τη στήριζε και επαγγελματικά και προσωπικά, όμως όσοι τους γνώριζαν πολύ καλά ήξερα ότι αυτή η διαδρομή θα τελείωνε σύντομα.
Αλλά και επαγγελματικά η Σία Κοσιώνη ήταν πάντα φιλόδοξη. Οταν ένιωθε ότι είχε κλείσει ο κύκλος της κάπου έκανε το επόμενο βήμα δίχως φόβο. Περιγράφοντας τον εαυτό της στο «Madame Figaro» θα πει: «Παραμένω το ίδιο πρόσωπο και στην προσωπική μου ζωή και μπροστά στον φακό. Ψύχραιμη και μετρημένη. Με απίστευτη αυτοκυριαρχία και αυτοπειθαρχία. Και αυστηρή έως ψυχαναγκαστική».



Ετσι πέτυχε ό,τι κατάφερε μέχρι σήμερα. Πάντα υποστήριζε την ιδέα να μετακινηθεί το δελτίο στις 8 - και το υπερασπίστηκε όσο τίποτα. Οχι μόνο τα κατάφερε, αλλά τώρα πλέον μπορεί να πανηγυρίζει γιατί ο στόχος επετεύχθη. Δουλεύει μέχρι τελικής πτώσεως, παθιάζεται με αυτό που κάνει και κλείνει τα αυτιά της σε ό,τι προσπαθεί να την αποσπάσει από τον στόχο. Το γραφείο της στον σταθμό του Φαλήρου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά της σύνταξης. Ούτε ακριβά έπιπλα, ούτε τοίχοι υψωμένοι. Ανοιχτές πόρτες και τζάμια. Πιστεύει στην ομάδα και γι’ αυτό θα επιμείνει σε αυτή. Οι συνεργάτες της είναι οι άνθρωποί της και θα φροντίσει να τους αναφέρει σε κάθε ευκαιρία. Οπως και τον άνθρωπο που την πίστεψε, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο ευχαριστεί πάντα για την εμπιστοσύνη. 

Οταν αποχωρίζεται τις γόβες και τα ταγέρ η Σία είναι ένα απλό κορίτσι. Αβαφη και με τζιν κυκλοφορεί απλή ανάμεσα στους συναδέλφους της αλλά και στην καθημερινότητά της. Δεν ψωνίστηκε και δεν εγκατέλειψε ποτέ την απλότητα που τη χαρακτηρίζει. «Είμαι σύντροφος, είμαι κόρη, είμαι νοικοκυρά», είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή της. Ισως γι’ αυτό ταίριαξε και με τον Κώστα Μπακογιάννη. Πίσω από τον τίτλο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είναι ένας νέος άνθρωπος και ένας τρυφερός μπαμπάς. Πρόσφατα, τον Ιανουάριο, εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η απόφαση για τη συναινετική λύση του γάμου του με την Κάλλια Καμπουρίδου, την οποία είχε παντρευτεί στις 15 Ιουλίου 2006 και με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Παύλο και τη Δανάη. Επειτα από επτά χρόνια γάμου το ζευγάρι αποφάσισε, στα τέλη του 2013, να χωρίσει, διατηρώντας ωστόσο εξαιρετική σχέση.

Ούτως ή άλλως πέρασαν μια μεγάλη περιπέτεια στις αρχές του 2014, όταν ο νεαρός πολιτικός γίνεται στόχος σειράς δημοσιευμάτων τα οποία φέρνουν στο φως λεπτομέρειες για τον εκτός γάμου καρπό της σχέσης του με τη Μαίη Ζαννή (εγγονή του Δημητρίου Ράλλη, αδελφού από διαφορετική μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη), υποψήφια της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών (2012). Η γνωριμία τους έγινε στις Βρυξέλλες όταν και οι δύο ήταν ασκούμενοι στο Ευρωκοινοβούλιο. Δυστυχώς θα ακολουθήσει μια έντονη και μεγάλη σε διάρκεια δικαστική διαμάχη ύστερα από την αγωγή που θα καταθέσει εκείνη εναντίον του για τη διατροφή της κόρης τους Ολυμπίας, η οποία γεννήθηκε το 2013 και θα την αναγνωρίσει μετά τη διεξαγωγή τεστ DNA. Οι απαντήσεις για το διαζύγιο με την Κάλλια Καμπουρίδου δόθηκαν και δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα όσα συνέβησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας πλήγωσαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τα μικρά αθώα παιδιά του.

Ο ίδιος θα προσπαθήσει να σηκώσει μόνος το βάρος των λαθών και των πράξεών του και θα μπει μπροστά για να προστατεύσει τους ανθρώπους του. Στο «ΒΗΜΑgazino» θα αποκαλύψει τα όσα βίωσε: «Το μεγάλο κόστος των πράξεών μου το έχουμε πληρώσει εγώ και οι άνθρωποί μου -που είναι και το χειρότερο- σε βαθμό που η ηδονοβλεπτική τακτική κάποιων δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί. Κάθε μέρα σκέπτομαι πόσο διαφορετικά θα μπορούσα να είχα κάνει τα πράγματα. Ομως αυτό για το οποίο αγωνιώ σε όλη αυτή την ιστορία είναι το πώς θα προστατέψω τα παιδιά μου και τους ανθρώπους που αγαπώ.

Αυτό που με τρελαίνει είναι πώς κάποιοι για να χτυπήσουν εμένα βάζουν στο στόχαστρο τα παιδιά μου. Ας κανιβαλίσουν εμένα όσο θέλουν, αλλά ας αφήσουν τα παιδιά ήσυχα. Ετσι κι αλλιώς το θέμα δεν είναι το λάθος αλλά τι το διαδέχεται. Δεν μετράει πάντα αν πέφτεις, αλλά αν ξανασηκώνεσαι. Εγώ τώρα οφείλω να διορθώσω ό,τι έγινε. Ζω με δανεικό χρόνο. Ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου απέναντι στα παιδιά μου και τους δικούς μου ανθρώπους που βρέθηκαν εκτεθειμένοι».

Ευτυχώς ο χρόνος που τα γιατρεύει όλα θα γιατρέψει κι αυτές τις πληγές. Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσιώνη θα προστατεύσουν και θα αγκαλιάσουν τα τρία παιδάκια. Η Σία είναι ιδιαίτερα τρυφερή μαζί τους και τα λατρεύει. Αν τη δει κάποιος μαζί τους, δεν θα καταλάβει ότι δεν είναι η μητέρα τους. Οι φίλοι και στενοί συνεργάτες του ζευγαριού άλλωστε λένε ότι και το τέταρτο αδελφάκι τους θα νιώσει κομμάτι του ισχυρού οικογενειακού παζλ που έχουν χτίσει. Οπου κάθε κομμάτι είναι απαραίτητο όχι για την εικόνα προς τα έξω, αλλά για τη συνοχή και την ολοκλήρωση μιας όμορφης μεγάλης οικογένειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης