O Leonardo Di Caprio έγινε 42 ετών

O Leonardo Di Caprio έγινε 42 ετών

Τα 42ά γενέθλιά του γιόρτασε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο χολιγουντιανός σταρ

O Leonardo Di Caprio έγινε 42 ετών
Ο Leonardo Di Caprio έγινε 42 ετών. Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, έσβησε τα 42 κεράκια στην τούρτα του.

Κλείσιμο





Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και οι γονείς του, Ιρμελίν και Τζορτζ Ντι Κάπριο, ένα χρόνο μετά τη γέννησή του χώρισαν. Ο Ντι Κάπριο μεγάλωσε με τη μητέρα του, στην οποία όπως είναι γνωστό, έχει μεγάλη αδυναμία. Μαζί με τη μητέρα του έζησαν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες και η ίδια έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν.



Ξεκίνησε την καριέρα του σε νεαρή ηλικία με τηλεοπτικές διαφημίσεις και τηλεοπτικές σειρές.
Την πρώτη του επαφή με τον τηλεοπτικό φακό την είχε σε ηλικία μόλις πέντε ετών στην παιδική σειρά «Romper Room» από την οποία όμως απομακρύνθηκε από τους συντελεστές αφού ήταν πολύ ζωηρός και άτακτος.





Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου Critters 3 το 1991. Έλαβε αναγνώριση με δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες και πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Romeo + Juliet» το 1996. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε μέσα από τον ρόλο του Τζακ, στην ταινία «Τιτανικός» σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών.



Το πολυπόθητο Όσκαρ άργησε να έρθει, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατέκτησε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1993 με την ταινία «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ». Το 2004 ήταν υποψήφιος για την ταινία «The Aviator» για το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου και το 2006 για την ταινία «Ματωμένο Διαμάντι». Ο χολιγουντιανός σταρ έφυγε πάλι με άδεια τα χέρια.

Το 2013 έδωσε μία συγκλονιστική ερμηνεία στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» αποσπώντας μία νέα υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο. Έχασε και πάλι, αυτή τη φορά από τον Matthew McConaughey στο «Dallas Buyers Club».

Φέτος ήταν η χρονιά του, αφού κατέκτησε επιτέλους το Όσκαρ Α΄Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «H επιστροφή» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης