Η Ελληνίδα που μιμήθηκε την Αντζελίνα Τζολί όταν έχασε την αδερφή της

Η Ελληνίδα που μιμήθηκε την Αντζελίνα Τζολί όταν έχασε την αδερφή της

Η Νάσια Κουμπέτσου έκανε διπλή μαστεκτομή και μιλάει στο protothema.gr για την απόφαση της

Η Ελληνίδα που μιμήθηκε την Αντζελίνα Τζολί όταν έχασε την αδερφή της
Όταν η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε και έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή, εκατοντάδες γυναίκες ακολούθησαν το παράδειγμα της. Μία από αυτές είναι και η Ελληνίδα Νάσια Κουμπέτσου, η οποία καταθέτει την εμπειρία της στο protothema.gr.

«Η αδερφή μου σε ηλικία 32 ετών διαπίστωσε ότι έχει καρκίνο στο στήθος. Ξεκίνησε τις χημιοθεραπείες ,της έβγαλαν τον όγκο από το στήθος, αλλά η αδερφή μου δεν ήθελε να κάνει διπλή μαστεκτομή με αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο να κάνει μετάσταση και να πεθάνει», λέει χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα. Η Νάσια, υποστηρίζει πως πήρε την απόφαση βλέποντας τη σταρ του Χόλιγουντ να μιλά μπροστά στις κάμερες για το προσωπικό της δράμα. Μετά το θάνατο της μονάκριβης αδερφής της αποφάσισε να κάνει εξετάσεις για να δει τι πιθανότητες έχει να παρουσιάσει καρκίνο στο μαστό.

Κλείσιμο
«Έκανα την εξέταση brca1 και brca2 και το αποτέλεσμα ήταν ότι έχω 87 από τις 100 πιθανότητες να νοσήσω στο στήθος και 47 στις 100 στα γυναικολογικά από καρκίνο». Έτσι λοιπόν αποφάσισε να κάνει ότι και η Αντζελίνα. Όπως η ίδια υποστηρίζει η μαστεκτομή της άλλαξε τη ζωή αφού πλέον αισθάνεται πιο υγιής και δυνατή παρά το αρχικό σοκ που ένιωσε κοιτάζοντας τον εαυτό της στο καθρέφτη. «Όταν είδα για πρώτη φορά στο καθρέφτη ότι μου έλειπε το στήθος έκλαιγα παρά πολύ. Ήμουν κλεισμένη στο δωμάτιο και έκλαιγα μέχρι που με πήρε ο ύπνος. Ήταν κουραστικό και ψυχοφθόρο. Το θετικό είναι ότι δεν φοβάμαι πια για το καρκίνο στο στήθος. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έπαιρνα το κουράγιο να κάνω ένα τόσο σημαντικό χειρουργείο. Πάντα όλοι μου έλεγαν τι ωραίο στήθος έχω και τώρα θα πρέπει να το αποκαταστήσω με σιλικόνες. Θέλω να αποκτήσω οικογένεια και εύχομαι να την αποκτήσω γρήγορα γιατί στο μέλλον σκέφτομαι κι εγώ να προχωρήσω όπως έκανε η Τζολί και στην αφαίρεση των ωοθηκών. Δυστυχώς ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι ενημερωμένος και αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προκατάληψη. Αύριο γίνομαι 38 ετών χαίρομαι που είμαι υγιής και θα ήθελα κι άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου». 



Η νεαρή κοπέλα μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης