Έμα Τόμσον για Brexit: «Ας μην οπισθοχωρήσουμε στο μίζερο, γκρίζο νησί μας»

Έμα Τόμσον για Brexit: «Ας μην οπισθοχωρήσουμε στο μίζερο, γκρίζο νησί μας»

Θα ήταν τρέλα να ψηφίσουμε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, τόνισε η δημοφιλής ηθοποιός - «Πρέπει να καταργούμε σύνορα, όχι να φτιάχνουμε κι άλλα», υπογράμμισε

Έμα Τόμσον για Brexit: «Ας μην οπισθοχωρήσουμε στο μίζερο, γκρίζο νησί μας»
Κατά του Brexit τάχθηκε σήμερα η Βρετανίδα ηθοποιός, Έμα Τόμσον, καλώντας τη χώρα της από το Φεστιβάλ του Βερολίνου να μην «οπισθοχωρήσει» στο «μίζερο, γκρίζο, γέρικο νησί της, που είναι γεμάτο κέικ».

Τα σχόλια της δημοφιλούς ηθοποιού στο Μπερλινάλε προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους συμπατριώτες της που υποστηρίζουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, οι οποίοι κατηγόρησαν την Τόμσον ότι μιλάει υποτιμητικά για τη χώρα της.
Κλείσιμο

Η πρωταγωνίστρια του «Απομεινάρια μιας Μέρας» περιέγραψε τη Βρετανία σαν
«μια μικροσκοπική, συννεφιασμένη, βροχερή γωνιά που "ανήκει και δεν ανήκει" στην Ευρώπη. Ένα μίζερο, γκρίζο, γέρικο νησί της, που είναι γεμάτο κέικ». Ερωτηθείσα δε τι θα ψήφιζε σε ένα δημοψήφισμα με θέμα το Brexit απάντησε ως εξής: «Αισθάνομαι Ευρωπαία παρόλο που ζω στη Μεγάλη Βρετανία και στη Σκωτία. Φυσικά λοιπόν και θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Αστειεύεστε;».

Όπως πρόσθεσε, «θα ήταν τελείως τρελό» να ψηφίσει κάτι άλλο. «Πρέπει να καταργούμε σύνορα, όχι να φτιάχνουμε κι άλλα», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχόλια της κυρίας Τόμσον έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του συναδέλφου της, Μάικλ Κέιν, ο οποίος αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι τάσσεται υπέρ  της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης