Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο «ΟΛΑ»: Μακάρι να υπήρχε ένας πρωθυπουργός της νύχτας

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο «ΟΛΑ»: Μακάρι να υπήρχε ένας πρωθυπουργός της νύχτας

Η βραδιά που η κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διασκέδασε στο μαγαζί όπου εμφανίζεται, τα πρώτα του βήματα στον χώρο, η γνωριμία με τον Βασίλη Τσιτσάνη, ο εθισμός στον τζόγο και η εποχή που κοιμόταν στα παγκάκια, έξω από τις εκκλησίες

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο «ΟΛΑ»: Μακάρι να υπήρχε ένας πρωθυπουργός της νύχτας
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε στο πλατό του «ΟΛΑ», καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη. «Επιτέλους ανταμώσαμε!», είπε ο Γιώργος Μαργαρίτης στον Θέμο.
«Πρέπει να έχουν περάσει καμία δεκαριά χρόνια. Τέσσερα μνημόνια περάσαν», τόνισε με χιούμορ ο Θέμος Αναστασιάδης.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο τραγουδιστής, αναφέρθηκε στο βράδυ που η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διασκέδασε στο μαγαζί που τραγουδάει, στη μουσική «Γραμμές» και φυσικά στο ζεϊμπέκικο που χόρεψε. «Επιτρέπεται μία γυναίκα να χορεύει ζεϊμπέκικο σύμφωνα με τους νόμους της νύχτας;», ρώτησε ο Θέμος.
Κλείσιμο

«Κοίταξε και εγώ συμφωνώ ότι είναι ένας ρυθμός που ταιριάζει σε άντρες. Τώρα υπαρχουν γυναίκες που το ''έχουν'' και τότε τις χειροκροτώ κιόλας. Για να πω όμως δυο λόγια για τη Γεροβασίλη, την οποία δεν την γνωρίζω και ούτε ήξερα. Είχε πάει εκεί, τέσσερις η ώρα και μου λένε: ''Είναι εκεί η κυρία Γεροβασίλη''. Ήταν μία κοπέλα μπροστά της και δεν την έβλεπα. Κάποια στιγμή, έλεγα ένα τραγούδι- μεγάλη επιτυχία μου, το ξέρουν όλοι- και το αφιέρωσα στους ναυτικούς. Το ''Χρόνια στα καράβια, χρόνια ταξιδεύω''. Και λέω: ''Θα το αφιερώσουμε σε όλους τους ναυτικούς μας να έχουν καλά ταξίδια, γιατί η μισή Ελλάδα βρίσκεται στις θάλασσες και η άλλη μισή, ετοιμάζεται να πέσει μέσα. Και παίρνω μία απάντηση από την Όλγα. Για μένα σπαθί -απάντηση μου έδωσε. ''Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την μίση, ούτε την άλλη μισή Ελλάδα να πέσει μέσα'', μου είπε όταν κατέβηκα από την πίστα!», είπε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Όσο για την παραγγελιά που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Στη συνέχεια μου γύρεψε κάποιο τραγούδι να χορέψει, το ''Δεν θέλω τα ματάκια σου''. Πραγματικά το έχει!».

Και συνέχισε: «Εγώ ανεξάρτητα αν είναι υπουργός ή ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι είναι και αυτοί. Μακάρι να έρχονται στα μαγαζιά για να βλέπουν πώς κατάντησαν  τη νύχτα. Να βλέπουν ποιος θα πρωτοπάρει μεροκάματο. Η Όλγα είχε τα κότσια. Ας έρθουν και οι άλλοι. Κατά καιρούς και υπουργοί και πρωθυπουργοί, όλοι γλεντούσαν. Γιατί να μην γλεντήσουν;».

«Κοιμόμουν στα παγκάκια»
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στον  χώρο του τραγουδιού και στη γνωριμία του με τον Βασίλη Τσιτσάνη. «Είχα την τύχη αυτή, να τον γνωρίσω  σε πολύ μικρή ηλικία, 13 ετών ήμουν. Να με ακούσει ψιλοπαρείστικα. Και όμως, μου είπε όταν μεγαλώσω να έρθω στην Αθήνα να τον δω. Και εγώ ήρθα. Δεκατεσσάρων χρονών. Ο κόσμος δεν τα ξέρει. Εγώ κοιμόμουν σε εκκλησίες έξω. Δεν έχω αφήσει πλυσταριό για πλυσταριό. Παράγκα για παράγκα...Δύσκολο ήταν να νοικιάσουμε τότε. Πού να βρεθούν τα χρήματα; Ούτε τσιγάρο δεν υπήρχε», τόνισε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Μου τα έφαγε ο τζόγος»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αναφέρθηκε στον εθισμό που είχε με τον τζόγο. «Ο τζόγος κάνει ζημιές. Αλλά εδώ είναι τα ρημάδια. Σήμερα θα τα χάσω εγώ, αύριο θα τα πάρεις εσύ. Αύριο θα τα χάσεις εσύ και θα τα πάρει η Δούκισσα.  Κίνδυνεψε να καταστραφεί οικονομικά; «Συμβαίνει και αυτό. Όποιος μπορεί και το κοντρολάρει. Εγώ δεν μπορούσα. Το μόνο  κακό που έκανα είναι ότι καθυστερούσα την καριέρα μου. Να φανταστείς ότι τον πρώτο μου δίσκο με τον Τάκη Σούκα τον έβγαλα το ΄81. Η συζήτηση όμως είχε ξεκινήσει από το '76. Πέρασαν πέντε χρόνια γιατί έπαιζα μπαρμπούτια και δεν πήγαινα να τον δω! Τόση αρρώστια!»

«Ένας πρωθυπουργός της νύχτας χρειάζεται!»
«Πολλές φορές λέω: 'Ρε παιδί μου, ένας πρωθυπουργός της νύχτας δεν θα βγει; Ζούσε και ζει πολύς κόσμος από τη νύχτα!», είπε ο Γιώργος Μαργαρίτης στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά»









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης